Diyanet’in internet sitesinde yer alan Dini Kavramlar Sözlüğü’ndeki kızların 9 yaşında gebe kalabilecekleri, erkeklerin de 12 yaşına girdiklerinde baba olabileceklerini belirten tanıma İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam’dan sert tepki geldi. Açıklamanın adeta bir rezalet olduğunu söyleyen Büyükçam, “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre 18 yaşından küçük olan herkes çocuktur. Çocuk yaşta evlendirmeyi özendirmek, çocukların istismar edilmesini açıkça teşvik etmenin önünü açmaktadır. Çocuk yaşta yapılan evlilikler, çocuk hakkı, kadın hakkı ve insan hakkı ihlalidir. Diyanet’in bu açıklaması rezalettir, rezilliktir” dedi.
 
DİYANET UTANÇ KAYNAĞI OLMUŞTUR
Diyanet’in ‘9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceği’ yönündeki tartışmalı ifadenin toplumda ciddi tahribatlara sebep olacağına da dikkat çeken Başkan Büyükçam, “Türkiye bu tür çağ dışı zihniyetlerin fikirlerini açıkça belirtebileceği bir yer değildir. Türkiye gelişmiş bir toplumdur ve muasır medeniyetler seviyesinde bir ülkedir. Herşeyden önce Türkiye laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Diyanet, ahlaka ve vicdana sığmayan bir anlayışla oyun oynama çağındaki çocukların evlendirilebileceğini kaydederek, utanç kaynağı olmuştur. Bu ifadelerle toplumun kanayan yarası çocuk evlilikleri, pedofili normalleştirilmekte, özendirilmekte, yasallaştırılmaktadır. Bu asla kabul edilemez” şeklinde konuştu.
 
İŞLERİNİ YAPSINLAR
Diyanet’in toplumda infial yaratacak açıklamalar yapmak yerine kendi işini yapması gerektiğine de dikkat çeken Büyükçam, “Bu tür akla ve mantığa sığmayan, çağ dışı açıklamalar ile gündem değiştirme niyetinde olan Diyanet kendi işini yapmalıdır. Bİrilerine kulluk yapacaklarına Allah’a kulluk yapsınlar önce. Çünkü kul hakkının ne olduğunu kendileri çok iyi bilmektedirler. Haksızlığa karşı sessiz kalanlar dilsiz şeytanlardır. Bunu topluma aşılamak yerine hükümetin güdümünde hareket eden bir Diyanet asla toplumca kabul edilemez” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim