Soru önergesine “Bakanlığınız Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerince Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ocak 2018 Cumartesi günü Saat:11.00’de Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak programına katılmaları yönünde okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin cep telefonlarına SMS gönderilmiş midir?” şeklinde başlayan Nuri Okutan, AKP Elazığ il kongresi ile haberlere konu yazıdaki öğretmen ve idarecilerin katılmaları istenen programın yer, tarih ve saatinin aynı olduğuna dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Elazığ’daki okul müdürlüklerine ‘belirtilen tarih ve saatte okul müdürü, müdür yardımcıları ve azami sayıda öğretmen ve öğrencinin Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda hazır bulundurulmaları’ şeklinde resmi bir yazı yazılmış mıdır?” diye soran İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, sorularına şöyle devam etti:

MEMURLARIN PARTİ KONGRESİNE KATILMALARI HANGİ MEVZUATA GÖRE İSTENMİŞTİR?

“Okul idarecisi, öğretmen ve öğrencilerin katılmaları istenen programla ilgili SMS gönderilmiş veya resmi yazı yazılmış ise; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre siyasi faaliyet yasağı bulunan okul idarecisi ve öğretmenlerin anılan programa katılmaları hangi yasal mevzuata göre istenmiştir?

Bahse konu SMS ve resmi yazı ile ilgili sorumlular hakkında herhangi bir inceleme, araştırma ve soruşturma yapılması yönünde bir talimatınız var mıdır?

Program tarihinin resmi tatil olan Cumartesi gününe rastlaması dolayısıyla, birer kamu görevlisi olan okul idarecileri ve öğretmenlere gönderilen SMS ve resmi yazı hangi yasal mevzuata dayandırılmıştır?

Programa katılanlara ilgili mevzuata göre fazla mesai ve benzeri bir ücret ödemesi yapılacak mıdır? Programa katılmayanlar hakkında herhangi bir işlem yapılması söz konusu mudur?”

PARTİ KONGRESİ İÇİN YAZI YAZANLAR DEVLET MEMURU MU? PARTİ GÖREVLİSİ Mİ?

İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, soru önergesinde Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı gibi başka illerde de benzer bir uygulama olup olmadığını gündeme getirerek “Sayın Cumhurbaşkanının partisinin kongresinin de dâhil olduğu programlarına katılmaları yönünde Elazığ dışında daha önce başka illerde de resmi yazı yazılması ve SMS atılması söz konusu olmuş mudur? Olmuşsa konuyla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?” diye sordu.

Parti genel başkanlarının programlarına okul idarecileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarının katılımı için daha önce başka bir ilde böyle bir uygulama yapılıp yapılmadığını soran Nuri Okutan, “bahse konu yazıyı yazan ve SMS’i gönderenler Milli Eğitim Müdürlüğü personeli mi yoksa parti görevlisi midir?” şeklindeki soruyla önergesine son verdi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan’ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinin tamamı şöyle:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 13 Ocak 2017 Cumartesi günü Saat: 11.00’de Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak il kongresine katılmak üzere Elazığ’a gidecek olan Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın programına katılmaları yönünde Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerin cep telefonlarına SMS gönderildiği hatta “Belirtilen tarih ve saatte okul müdürü, müdür yardımcıları ve azami sayıda öğretmen ve öğrencinin Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda hazır bulundurulmaları” şeklinde okullara resmi yazı gönderdiğine dair haberler basına yansımıştır.

Bu çerçevede;

1-Bakanlığınız Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü birimlerince Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ocak 2018 Cumartesi günü Saat:11.00’de Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak programına katılmaları yönünde okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin cep telefonlarına SMS gönderilmiş midir?

2-Elazığ’daki okul müdürlüklerine “Belirtilen tarih ve saatte okul müdürü, müdür yardımcıları ve azami sayıda öğretmen ve öğrencinin Fırat Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda hazır bulundurulmaları” şeklinde resmi bir yazı yazılmış mıdır?

3-Okul idarecisi, öğretmen ve öğrencilerin katılmaları istenen programla ilgili SMS gönderilmiş veya resmi yazı yazılmış ise; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre siyasi faaliyet yasağı bulunan okul idarecisi ve öğretmenlerin anılan programa katılmaları hangi yasal mevzuata göre istenmiştir?

4-Bahse konu SMS ve resmi yazı ile ilgili sorumlular hakkında herhangi bir inceleme, araştırma ve soruşturma yapılması yönünde bir talimatınız var mıdır?

5-Program tarihinin resmi tatil olan Cumartesi gününe rastlaması dolayısıyla, birer kamu görevlisi olan okul idarecileri ve öğretmenlere gönderilen SMS ve resmi yazı hangi yasal mevzuata dayandırılmıştır? Programa katılanlara ilgili mevzuata göre fazla mesai ve benzeri bir ücret ödemesi yapılacak mıdır? Programa katılmayanlar hakkında herhangi bir işlem yapılması söz konusu mudur?

6-Sayın Cumhurbaşkanının partisinin kongresinin de dahil olduğu programlarına katılmaları yönünde Elazığ dışında daha önce başka illerde de resmi yazı yazılması ve SMS atılması söz konusu olmuş mudur? Olmuşsa konuyla ilgili herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

7-Parti genel başkanlarının programlarına okul idarecileri, öğretmenler ve kamu çalışanlarının katılımı için daha önce herhangi bir ilde böyle bir uygulama yapılmış mıdır?

8-Bahse konu yazıyı yazan ve SMS’i gönderenler Milli Eğitim Müdürlüğü personeli mi yoksa parti görevlisi midir?”

Editör: TE Bilişim