İYİ Parti kurucu üyesi Yönetmen Onur Aydın açıklamasında "AKP'li belediye başkanlarının görevden alınması, bir yol açma projesiydi. Asıl hedefe yürüyüş şimdi başladı. CHP'li belediyeler sırayla bu darbeyle tanışacaklar. Ataşehir sadece ilk kurşun. Sırada Beşiktaş ve Sarıyer belediyeleri var. Ve sonra diğerleri..." dedi.

Ataşehir'den sonra 6 CHP'li belediye daha

Ataşehir Belediyesi'ndeki görevden almadan sonra 6 CHP'li belediyeye daha İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş gönderildiği ortaya çıktı.

Bakanlık, tespit edilen belediyelere iş ve işlemlerin incelenmesi için müfettiş gönderdi.

BAKAN ONAY VERDİ

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun onayı sonrasında Mülkiye Teftiş Kurulu'nda görevli müfettişlerden oluşturulan müfettiş grupları, tespit edilen belediyelerin bulunduğu kentlere giderek hafta başında özel teftişe başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından iş ve işlemlerinin müfettişlerce mercek altına alınan belediyeler arasında; İstanbul'daki Beşiktaş, Şişli Belediyeleri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi de yer alıyor. Müfettişlerin, belediyelerin hizmet alımlarıyla ilgili iş ve işlemleri de incelendiği bildirildi.

RAPORLAR HAZIRLANACAK

Müfettişler, özel teftiş sonrasında hazırlayacakları raporlarında suç unsuru bulmamaları adli yargılama için savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

ATAŞEHİR İLE BAŞLADI

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Editör: TE Bilişim