“VATAN PARTİSİ’NE KATILSAYDIM İYİ SUBAYDIM”

Konuşmasında Ergenekon ve Balyoz davası sürecinde kendilerine verdiği destekten dolayı Perinçek’e teşekkür eden Türkşen, “Cezaevinden çıktıktan sonra yollarımız ayrılmaya başladı. Doğu Perinçek’in sözleri bunun ifadesidir. Bir zamanlar beni kahraman olarak ilan eden Vatan Partililer, benim İYİ Parti’ye girmem ile birlikte ‘Bir vatan kahramanı nasıl vatan hainine dönüşür, biz sizin için boşuna mı Silivri kapılarında bekledik’ sözleriyle bana tepki gösteriyorlar. Doğu Perinçek’in gözünde ben Vatan Partisi’ne katılsaydım iyi subaydım” dedi.

“PERİNÇEK AKP’YE OY VERECEK”

Türkşen konuşmasının devamında Perinçek’in AKP -Vatan Partisi yakınlaşmasını eleştirerek şu sözleri söyledi:

“Zannediyorum bu seçimlerde dünya siyasi tarihinde bir ilke şahit olacağız. Doğu Bey kendi kurduğu partiye değil, AKP’ye oy atacak. Artık konuşmalarından bunu algılıyorum. Kendisinin karşısında olan herkesi düşman ilan etti. Doğu Bey ve bir kısım Vatan partililer kendilerini AKP’nin basın ve halkla ilişkiler grubu olarak görüyorlar” dedi.

Ne olmuştu?

Habertürk'te yayınlanan, Ece Üner'in yönettiği 'Enine Boyuna' adlı programa katılan Doğu Perinçek, Sinan Oğan ve Ersan Şen, İYİ Parti ile üyeleri hakkında görüşlerini paylaştı. Konuşmacılardan Doğu Perinçek ise partinin üyeleri arasında bulunan Balyoz kumpası mağduru Ali Türkşen'in iyi bir subay olmadığını ileri sürdü.

KARDAK KAYALIKLARINA TÜRK BAYRAĞINI DİKMİŞTİ

1996 yılında Kardak Kayalıkları'na Türk Bayrağını diken Sualtı Taarruz Timi'nin başındaki Ali Türkşen, Balyoz kumpası davası sırasındaki savunmasında, dönemin o an getirdiği şartlardan ötürü kayalıklara giderken bakkaldan ekmek arası peyniri kumanya yapıp, bota gerekli olan benzini de kendi kredi kartıyla aldığını belirtmişti. Perinçek ise bu bu konuyla ilgili olarak katıldığı programda, "Hangi Türk subayına o görevi verseniz, o görevi layıkıyla yapar. Ancak benzini almayı unutmak iyi bir subay olmadığını gösteriyor" dedi.

MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN SERT YANIT

Bu yorum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Ece Üner, Perinçek'ten sözlerini tekrarlamasını istedi. Ardından da "O da kendi canını vermek üzere gitti zaten" karşılığını verdi.

Perinçek'in bu yorumuna en sert tepki ise Ergenekon davası kapsamında yargılanan kumpas mağdurlarından Mehmet Ali Çelebi'den geldi. Çelebi, Twitter hesabından, Perinçek, Abdullah Öcalan'a Bekaa'da kırmızı karanfil verdiğini hatırlatarak, "Ali Türkşen çiçek vermedi bayrak dikti. Deniz Kuvvetlerinde çevirin herhangi bir subayı sorun onun için idolüm der" dedi.

Editör: TE Bilişim