6 kez saldırıp, yakıp yıktılar
PKK’lılardan 3’ü öldürülürken, kaçan teröristin yakalanması için operasyon başlatıldı. Bölücülerin aracında çok sayıda silah ve el bombası bulundu. Kars Valiliği, bölgedeki hidroelektrik santrallerine 6 kez saldırı ve tehdit gerçekleştirildiğini bildirdi. Açıklamada, “Baskınlar sonucunda 2 adet araç ve santrallerin sistem odaları yakıldı” denildi.

Milli Eğitim binasına molotof
ŞIrnak’ın Silopi ilçesinde de terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin Ayn el-Arap kentine yaptığı saldırılar bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında zarar gören ve tadilatta olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına yüzleri kapalı bir grup molotof bombası attı. Saldırıda, toplantı odası ve çay odası zarar gördü. Saldırının ardından operasyon başlatıldı. 

Kars’ın Kağızman İlçesi Altıngedik Köyü’nde önceki gece bir hidroelektrik santraline (HES) saldıran ve müdahale eden jandarmaya ateş açan teröristlerden üçü öldürüldü. TSK’nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 21.50 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından, Kars’ın Kağızman İlçesi Altıngedik Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan bir HES’e saldırı yapıldı. Saldırı sonucunda tesise ait iki adet araç ile bir adet kulübe yakıldı. Olaydan sonra, Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı’nın unsurları, hemen olay yerine intikal ederken, santrale ait bir kamyonetle olay yerinden uzaklaşan teröristler ile Altıngedik Konutları bölgesinde karşılaştı. 

Dört kaleşnikof 
Teröristler, jandarmaya ateş açtı. Jandarma unsurlarının, açılan ateşe ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirildi, dört adet kaleşnikof piyade tüfeği ve mühimmatı ile çok miktarda el bombası ele geçirildi. Kaçan bölücü terör örgütü mensubu diğer teröristlerin, arama ve tarama faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. Kars Valiliği, Kağızman ilçesinde son dönemlerde bölücü terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırılarda bölgedeki HES’lere 6 kez saldırı ve tehdit gerçekleştirildiğini bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Kağızman’daki HES’e yönelik bölücü terör örgütü tarafından yapılan tehdit ve saldırılar sonucunda bölgede vatandaşın can ve mal güveliğinin sağlamak amacıyla gerekli tedbirler alındığı belirtildi.

Sessizliğini bozdu
Jandarma Genel Komutanlığı’nın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden alınıp İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak olmasının tartışıldığı bir dönemde uzun süredir PKK ile çatışmayan jandarmanın teröristlere geçit vermemesi dikkatlerden kaçmadı. Jandarma, üç gün önce de Muş’un Varto İlçesi’ne bağlı Kaynarca Köyü’nün Kulan mezrasında terör örgütü PKK’nın sözde şehitliğine operasyon düzenlemişti. Şafakla birlikte harekete geçen jandarma komanda birlikleri, PKK’lı teröristlerin gömülü olduğu mezarlık önündeki çadırlara müdahale etti. Zırhlı araçlar ve gaz bombaları ile yapılan müdahale sonrası bölgede bulunan PKK’lıların kırsala kaçması nedeniyle çatışma çıkmadı. Jandarma, çadırda bulunan 7 PKK sempatizanını gözaltına alırken, çadırları yıkarak terör örgütünü simgeleyen paçavraları da direklerden indirdi.

Editör: TE Bilişim