MHP Malatya il yönetiminden 12 üye tarafından yapılan ortak açıklamada, kurultay çağrısında bulunuldu. Toplam yönetimi 25 kişiden oluşan il teşkilatının yarısının imzasının bulunduğu ortak bildiriye imza atan üyeler adına konuşan Avukat Gökhan Ulu, “Sırf meşru haklarını kullanarak ‘olağanüstü kurultay’ çağrısı yaptıkları için görevden alınan MHP il ve ilçe teşkilatlarının yanındayız” dedi. Avukat Gökhan Ulu, devamla şunları söyledi:

“Milletçe ateş çemberinden geçtiğimiz bugünlerde MHP iktidarı necip milletimiz için bir umut, yaşam kaynağıdır. Ancak 2002 - 2015 yılları arasında yapılan tüm seçimler göstermiştir ki, milletimiz bu yönetim anlayışına iktidar ruhsatı vermemektedir. MHP için umut ülkücü iradenin olağanüstü kurultay talebidir. Tekrar ve tekrar ifade ediyoruz ki, bu çağrı ‘Ülkücü tabandan’ gelmektedir. Bilinmelidir ki, sırf meşru hakkını kullanarak ‘olağanüstü kurultay’ çağrısı yaptıkları için görevden alınan MHP il ve ilçe teşkilatlarının yanındayız. Biz Malatya MHP il Yönetim Kurulu üyeleri olarak milliyetçi-ülkücü tabanın olağanüstü kurultay talebini kamuoyuna sunarız.”

Açıklamaya imza atan 12 il yöneticisinin isimleri şöyle: Gökhan Ulu, Gökhan Gök, Mehmet Kaptan, Abdurrahman Yıldırım, Cemal Güler, Mehmet Öztürk, Mehmet Derin, Tanju Koksal, İsmet Aslan, İrfan Kaya, Murat Tutlu, Ülkü Emre.

İstifalı tepki

MHP Artvin Hopa İlçe teşkilatı da Genel Merkez’e tepki istifasına sahne oldu. Hopa MHP İlçe Başkanı Celal Çelik, Başkan Yardımcıları Kemalettin Cahaloğlu ve Mehmet Şabanoğlu ile yönetimde bulunan 29 üye ile birlikte Genel Merkez kararlarına tepki olarak görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Celal Çelik “Genel Merkezin bir an önce Kongre kararı almasını bekliyoruz. Ülkücü camianın, bir an önce ülke gündemine hakim olacak hale gelmesi lazımdır” dedi. Celal Çelik açıklamalarının son bölümünde istifa etmelerinin en büyük nedeninin Genel Merkez’in muhalif olarak belirlediği il ve ilçe teşkilatlarını görevden alma ve kapatma kararlarına tepki olarak görülmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim