Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bayramın üçüncü günü şehit düşen er Halil İbrahim Gürel'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileyen Karamollaoğlu, bayram süresince hayatını kaybeden vatandaşlara da rahmet dileklerini iletti.

Karamollaoğlu, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde 122 kişinin hayatını kaybettiğini, 482 kişinin de yaralandığını aktardı.

Kaza nedenlerinin başında sürücü hatalarının geldiğini belirten Temel Karamollaoğlu, "Ehliyet almak yetmiyor. Sürücülere dikkat aşılanmaz, toplumsal bilinç yükseltilmezse kazalar olmaya devam eder." dedi.

Karamollaoğlu, tüm sorunların çözülmesi için toplumsal bilincin yükseltilmesi gerektiğine işaret ederek, son zamanlarda ne yazık ki Türkiye'de toplumsal bilincin azalma eğilimi gösterdiğini vurguladı.

- "En önemli göre İslam ülkelerine düşüyor"

Bayram coşkusunu hüzne ve acıya boğan Arakan'da yaşayan Müslümanların dramının uluslararası kamuoyunda etki uyandırdığını ancak yapılanların az olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Uluslararası toplumda etki getirmesine rağmen söylemden, kınamadan öteye gitmeyen bir manzarayla karşı karşıyayız. Bu katliamların durdurulması için en önemli görev, İslam ülkelerine yani İslam ülkelerinin yöneticilerine düşüyor. Onlar ise birbirleriyle uğraşmaktan bu problemleri çözmeye vakit bulamıyor. Batı'ya baktığımızda söylemler gelişiyor. Birleşmiş Milletlerin çeşitli komisyonları beyanatlar veriyor. Fakat Batı alemi çifte standarttan, iki yüzlülükten kurtulmadan dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen problemlerden kurtulmak mümkün değil."

- "Çılgın liderler dönemini yaşıyoruz"

İslam ülkelerinin oyuna geldiğini ve getirildiğini ifade eden Karamollaoğlu, zulümlerin bitmesi için İslam alemimin içine düştüğü gafletten bir an önce uyanması gerektiğinin kaydetti.

Karamollaoğlu, "Bugün yaşadığımız çağı ilerde tarif etmeye kalkanlar, çılgın ve dengesiz liderler çağı diyecekler. Çılgın liderler dönemini yaşıyoruz. Kuzey Kore'nin, ABD'nin başkanları saldırıda bulunmaktan, hakaret etmekten geri durmuyorlar." diye konuştu.

Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapmasını doğru bulmadığını anlatan Karamollaoğlu, "Kuzey Kore, cürmü kadar yer yakar. Dünyayı ateşe verecek gücü yok. Ne Amerika'ya ne de başka bir ülkeye zarar veremez. Ama gündem bununla meşgul ediliyor." değerlendirmesini yaptı.

Temel Karamollaoğlu, dünya kamuoyunun Yemen, Libya, Filistin gibi savaş içinde olan ülkelerden bahsetmediğini, dünyanın kamuflaj harbi içinde bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin hem kendi hem dünya barışı için çaba harcaması gerektiğine işaret eden Karamollaoğlu, şunları söyledi:

"Dünya aklın değil, akılsızlığın hakim olduğu bir döneme girmiş bulunuyor. Bu gidişat değiştirilemezse bütün insanlığı büyük bir felaket bekliyor olacak. Türkiye olarak bu felaketi atlatmanın yollarını aramak mecburiyetindeyiz. Bu durumun Türkiye'nin üzerine büyük bir mesuliyet yüklediği kanaatindeyiz."

Kaynak: aa