Saadet Partisi (SP) lideri Temel Karamollaoğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olduğu programda seçim ittifakı konusunda açıklamalarda bulundu. Farklı bir vizyona sahip olduklarını ifade eden Karamollaoğlu, "Biz ilkeler üzerinde mutabakat sağlayabilirsek ki bu herkesin sağlayabileceği mutabakat, ben iktidar partisinin de bunu sağlayabileceğini düşünüyorum. Başkanlık sisteminin sorgulanabilmesi lazım" dedi.

İTTİFAK ŞARTLARI

İktidar ve muhalefetle dirsek temaslarının devam edeceğini söyleyen Karamollaoğlu, "Biz prensiplerin üzerinde duruyoruz. İttifak olabilir, bütün politikalar değişir, o zaman olur. Ama buna razı olur mu iktidar. Biz bu değişiklik olmadan Türkiye'nin düze çıkabileceğine inanmıyoruz." diye konuştu.

'YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ'

Karamollaoğlu, "Adaletin tesisi, hukukun üstün tutulması, insanların haklarını arayabileceği ortamın sağlanması, ekonomide yolsuzluklarla, israfla mücadele çok önemli." ifadelerini kullandı.

İşte Karamollaoğlu'nun sözleri..

‘MİLLİ OLMAK

Belli bir istikamette olanlar bir araya gelebilir ama onların yanında olmayanlar için ‘gayrimilli', hatta ‘hain' gibi bir hava estirmeye kawla kucaklayabilmektir. Siz milletin yarısını elinizin tersiyle itip kendinizi milli addederseniz, bu komik kalır.

SAADET PARTİSİ REHBERDİR PUSULAYIZ

 Şu anda Saadet Partisi rehberdir, pusuladır. Saadet Partisi dışında bir Milli Görüş olmaz. Milli Görüş, Necmettin Erbakan Hoca'nın kurduğu bütün fabrikaları satıp yıkmak değildir. Bu ülkeyi borca mahkûm etmek hiç değildir. Şahsiyetli bir dış politika izlemek yerine, AB'nin kapısına yapışmak da değildir. Bunları yapamıyorsan, Milli Görüş iki dudağının arasında bir laf olarak kalır. Adalette 80'inci sırada, yolsuzlukta zirve yapan ülkeler arasında sayılamayız. Ekonomide dışa bağımlı, borca mahkum bir ülke olmayız. Faiz bütçesi istemiyoruz. Asgari ücreti açlık sınırında, topraklarının çoğu ekilmeyen, çiftçileri mağdur, geçim sıkıntısı çeken bir ülke olmak istemiyoruz. Avrupa'nın, Amerika'nın etine, sütüne, mercimeğine, samanına, buğdayına muhtaç bir ülke olmak istemiyoruz.

ROTAYI ŞAŞIRDILAR

 Bugün içinde bulunduğumuz durum, 15 yıl öncesiyle kıyaslanamaz. Irak'ta kendi iradesini ABD'nin iradesine teslim ettikten sonra rotayı şaşırdı bu arkadaşlarımız. Orada 1.5 milyon insan katledildi. O katillere destek verenler, bu vebalden kurtulamaz. ‘Allah bizi affetsin' demek yetmez. O hatadan dönmesi icap eder. Bu iktidar politika belirlemede tasnif bile yapamıyor. Ekonomi, eğitim, sosyal problemler konuşulmuyor. Bunların derdi İstanbul Kanalı ve 14 tane şeker fabrikasının özelleştirilmesi. Bu mu memleketi düze çıkaracak? Bu nasıl milli bir mantık?

Editör: TE Bilişim