Kılıçdaroğlu, "Bu tür ziyaretleri, demokrasimizin kalitesi, sorunların tartışılması ve değişik görüşlerin karşılıklı taraflara aktarılması açısından son derece değerli ve yararlı görüyoruz" derken Karamollaoğlu da "Uyum yasalarının aslında referandumdan 6 ay sonrasına kadar çıkması icap ediyordu. Hukuken böyle olması icap ederken, epeyce gecikti. Bu gecikme de belki bize bir fırsat vermiş oldu" ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlatan raporunu paylaşmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Karamollaoğlu'nu, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun makamındaki görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Karamollaoğlu'na Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman ve Atik Ağdağ da eşlik etti.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Karamollaoğlu, dün yaptıkları basın toplantısında, 16 Nisan referandumunun ardından çıkarılması gereken uyum yasalarıyla ilgili görüşlerini kamuoyuna duyurduklarını hatırlatarak, bugün de konuyu CHP'ye takdim etmek üzere Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiklerini söyledi.

UYUM YASALARI GECİKTİ

Kılıçdaroğlu'nun daha önce Saadet Partisine geldiğini anımsatan Karamollaoğlu, görüşmenin bir "iadeyi ziyaret" niteliği taşıdığını da kaydetti.

Görüşmede Kılıçdaroğlu'na uyum yasalarıyla ilgili hazırladıkları kitapçığı da takdim ettiklerini belirten Karamollaoğlu, "Uyum yasalarının aslında referandumdan 6 ay sonrasına kadar çıkması icap ediyordu. Hukuken böyle olması icap ederken, epeyce gecikti. Bu gecikme de belki bize bir fırsat vermiş oldu." dedi.

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarına, kendilerine göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

BÜYÜK BİR DİKKATLE İNCELEYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da Karamollaoğlu ve arkadaşlarının, uyum yasaları konusundaki düşüncelerini kendilerine aktırdığını, yaptıkları çalışmaları ilettiğini ifade etti.

Görüşmede, Türkiye'nin sorunlarını da ele aldıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu tür ziyaretleri, demokrasimizin kalitesi, sorunların tartışılması ve değişik görüşlerin karşılıklı taraflara aktarılması açısından son derece değerli ve yararlı görüyoruz. Sayın Genel Başkan'a ve arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisinin aktardığı bilgileri büyük bir dikkatle inceleyeceklerini belirterek, bu konudaki düşüncelerini en kısa zamanda Genel Başkan Karamollaoğlu ve arkadaşlarıyla paylaşacaklarını ifade etti.

Açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ve beraberindekileri partinin girişinden uğurladı.

ERDOĞAN İLE DE GÖRÜŞECEK

Temel Karamollaoğlu, hem referandum sürecinde partisini ziyaret eden liderlere iade-i ziyarette bulunacak. Hem de Anayasa değişikliği sonrasında çıkarılacak uyum yasaları için bir dizi görüşme yapmak üzere randevu istedi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’dan da randevu isteyen Karamollaoğlu, liderlere “Adil Sistem, Adil Seçim” dosyasıyla gidecek.

ADİL SİSTEM ADİL SEÇİM

Karamollaoğlu, “Adil Sistem, Adil Seçim” adını verdiği dosyasında Seçim Kanunları, Siyasi Partiler Kanunu ve Meclis İçtüzüğü’ne dair partisinin tekliflerini sunacak. 22 sayfalık dosyada yüzde 10 seçim barajının kaldırılması, Hazine yardımının bütün partilere hakça yapılması, seçimlerde partiler arası işbirliği imkanı oluşturulması, basın yayın kuruluşlarının tarafsızlığının temin edilmesi, Cumhurbaşkanı aday göstermek için gerekli 100 bin imzanın şeffaf ve kolay olması ile Meclis İçtüzüğü’ne ilişkin değişiklik talepleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim