ABD'nin vize kararını eleştiren Karamollaoğlu, "Her ne kadar ABD vize kararını casus krizine dayandırsa da biz bu gerekçeyi inandırıcı bulmuyoruz. Bu krizin Türkiye'nin İdlib'e yönelik harekatının başladığı güne denk gelmesi sadece bir tesadüf müdür?" dedi. Karamollaoğlu, Bahçeli'nin sözlerine de tepki gösterdi.

Saadet Lideri Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin Balgat Eğitim Merkezi'ndeki "Seçime Hazırlık İlçe Toplantıları"nda yaptığı gündeme ilişkin değerlendirmede, Ampute Futbol Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonluğunu kutlayarak, takımın başarının imkan değil iman, inanç ve yürek işi olduğunu gösterdiğini vurguladı.

ABD'nin vize işlemlerini askıya alması konusunda, cevap verilmesi gereken bazı soruların bulunduğunu belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Her ne kadar ABD vize kararını casus krizine dayandırsa da biz bu gerekçeyi inandırıcı bulmuyoruz. Bu krizin Türkiye'nin İdlib'e yönelik harekatının başladığı güne denk gelmesi sadece bir tesadüf müdür?" diye konuştu.

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye ile İran arasındaki yakınlaşmanın bu krizde payı olup olmadığını soran Karamollaoğlu, "Aynı şekilde Türkiye, İran, Suriye ve Rusya arasında Astana 'da devam eden müzakerelerin bu krize etkisi nedir? Yine son dönemde Türkiye'nin Rusya ile gerçekleştirdiği S400 füze anlaşması ABD'yi neden bu kadar rahatsız etmiştir? 17-25 Aralık'tan sonra Reza Zarrab ve Halk Bankası genel müdür yardımcısının tutuklanmasının, daha sonra bazı kişilerinde bu listeye dahil edilmelerinin acaba bu kriz ile ilgisi var mıdır?"

ABD, 15 Temmuz'daki rolünün deşifre olmasından mı endişe mi ediyor?

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin perde arkasında ABD'nin bulunduğuna dair bilgilerin kamuoyuna yansıdığına dikkati çeken Karamollaoğlu, "Merak ediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir konsolosluk çalışanın gözaltına alınması ve sorgulanması ABD'yi neden bu kadar rahatsız ediyor? Acaba ABD yönetimi bu sorgulama gerçekleştiği takdirde 15 Temmuz darbe girişimindeki rolünün deşifre olmasından mı endişe ediyor bilmek istiyoruz?" ifadesini kullandı.

Bahçeli'nin '82 Musul, 83 Kerkük' sözlerine eleştiri

Karamollaoğlu, Türkiye'nin İdlib Operasyonu'na ilişkin de bölgede huzur ve istikrarı sağlamaya yönelik her türlü askeri ve siyasi çabayı önemli gördüklerini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ’nin dile getirdiği "82 Musul, 83 Kerkük" sözlerini doğru bulmadıklarını dile getiren Karamollaoğlu, "Bu kadar ileriye gitmek hakikaten hiçbir siyasi partinin bugün için gündemine almaması gereken bir konudur. Efendim Misakımilli sınırları... Evet Misakımilli sınırları bizim için önemli idi. Birinci Cihan Harbi, İstiklal Harbi bitti. Lozan Anlaşması yapıldı. Birtakım maddeler konuldu ama şu anda Türkiye bölgede, 'Ben de başkaları gibi topraklarımı genişletmeyi düşünen bir ülkeyim' gibi bir intiba doğurursa başkaları da kendilerinde bize karşı tavır koyma hakkını görür." diye konuştu.

Cuma namazınıEmeviye'de kılacaktık3,5 milyon SuriyeliTürkiye’de kılmak mecburiyetinde kaldı

Karamollaoğlu, geçmişte yapılan hatalı ve yanlış söylemlerin Türkiye'yi bugün mahcup duruma düşürdüğünü savunarak, "Kimse hatırlamak istemeyebilir ama biz yeri geldiğinde sabah kalkıp ihtiyaç varsa cuma namazını Emeviye'de kılacaktık. Emeviye'de namaz kılmayı bir tarafa bırakın 3,5 milyon Suriyeli cuma namazını Türkiye’de kılmak mecburiyetinde kaldı. Bu sadece bu tip insanları galeyana getiren ifadelerin nasıl ters dönebileceğinin işareti."sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim