Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, Türkiye gazetesi, Sabah gazetesi ve Haber7.com gibi yayınlarda 'BBP'nin kalesi AKP'ye geçti', 'BBP'den AKP'ye büyük katılım' başlıklarıyle yer alan haberleri yalanladı. Yanar, "Pes artık dedirtecek bir yalan haberle hem Büyük Birlik Partisi'ni yıpratacak hem de kamuoyunu yanıltacak bir zavallılığa daha aracılık etmişlerdir." dedi.

Söz konusu habere göre eski BBP Kars İl Başkanın Alper Tunga Kılıç'ın yanındaki 180 kişi ile birlikte AK Parti'ye geçtiklerinin iddia edildiğini belirten BBP Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, haberi yalanlayarak, açıklamasına şöyle devam etti:

"İddiaya göre 'BBP'nin yüzde 70'i Yalçın Topçu ile birlikte hareket etmektedir'. Bu tam bir yalandır. Bugün Topçu'nun yanında partiden ihraç edilmiş ya da farklı nedenlerle yıllarca önce partimizden ayrılmış olanlar dışında bir tane bile gerçek BBP'li ya da Alperen göremezsiniz. Yalçın Topçu'nun Genel Başkanlığı döneminde kısa bir süre partimizde görev yapan Alper Tunga Kılıç yaklaşık beş yıl önce onaylanması mümkün olmayan bir sebeple cezaevine girmesi ile birlikte partimizden uzaklaştırılmıştır."

"İSPATLAMAYAN ALÇAKTIR"

Yine habere göre, 'AK Parti Kars milletvekili adayı Ahmet Arslan ve AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın da hazır bulunduğu törenle yaklaşık 180 BBP'liye rozet takılarak AK Parti'ye geçtikleri' söylentisinin yer aldığına dikkat çeken Haşim Yanar, Kars'tan bir tane bile BBP'li üyenin istifa etmediğini ve AK Parti'ye geçmediğini, ispat etmeyenin de tek kelime ile alçak olduğunu söyledi.

"Doğru bilginin kaynağı Yargıtay kayıtlarıdır ve bu kayıtlara göre bir tane bile istifanın gerçekleştiğini söylemek mümkün değildir." diyen Yanar, şunları ekledi: "AKP milletvekili adayı Sayın Ahmet Arslan; böylesi içi boş organizasyonlarla, Karslı hemşerilerimizi yanıltarak seçim kazanma yolunu seçtiğine göre, milletvekili seçildikten sonra da kim bilir kimlere ne şekilde hizmet verecektir. Tüm bu yapılanlardan AKP'nin içine düştüğü durumu görüyor ve bu durumdan kurtulmak için BBP'nin çürük elmalarına umut bağlamış olmalarına da şimdilik sadece gülüyoruz. Gelinen noktada ne Partimizle ne de Alperen Ocakları ile hiçbir bağı kalmamış bu insanları, iktidar gücünün cazibedar teklifleri ile ayartarak rozet takmaya zorlamakla ve ikna edebildikleri üç kişiyi yetmiş kişiymiş gibi göstererek kamuoyunu yanıltmakla, AKP'nin durumu kargaların bile güleceği türden mizansenlere dönüşmüştür." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'Yİ RAHATSIZ ETTİ"

Haşim Yanar, Büyük Birlik Partisi'nin 85 seçim çevresinde de Muhsin Yazıcıoğlu'nun yetiştirdiği kadrolarla her zamankinden daha fazla inançla ve daha fazla hazır olarak seçime girdiğini ve Kars'ın da bu seçim çevrelerinden biri olduğunu vurguladı.

Yapılanlara bakıldığında bu durumun AK Parti'yi rahatsız ettiğini belirten Haşim Yanar, "Bu yüzden yandaş medya gruplarının eski BBP'li sıfatı bulunanlar üzerinden ürettikleri eksik ya da yanlış haberlerle kamuoyunu yanıltarak partimizi yıpratmak için teyakkuza geçtikleri görülmektedir. 'BBP'liler AKP'yi destekliyormuş' gibi haksız ve yanlış haberleri her defasında yeniymiş gibi ısıtıp ısıtıp gündeme getirmekle de kamuoyunun hafızası ile alay etmektedirler. Bunun kimseye bir faydasının olmayacağı açıktır." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim