Kamuoyunda İBDA-C lideri suçlamasıyla ömür boyu hapse mahkum edilen Salih Mirzabeyoğlu ile Hizb-ut Tahrir terör örgütlerinin lider ve sempatizanlarının avukatı olarak bilinen Hasan Ölçer ile ilgili çarpıcı bir bilgi ortaya çıktı.

 

Özgür Düşünce'nin haberine göre, Koza İpek Medya Grubu'na hukuksuz şekilde kayyım olarak atanan ve 4 ayda Türkiye'nin önemli medya gruplarından İpek Medya'nın batışına neden olan Ölçer'in son 2 yıldır emniyet ve yargı tarafından terörle mücadele kapsamında takip edildiği ortaya çıktı.

 

YÜRÜYÜŞLERE KATILMIŞ

 

Ölçer'in 31 Ekim 2014 tarihinde 3 ay süre ile takip edilmesine karar verildiği, yine 25 Kasım 2014 tarihinde cep telefonunun dinlenmesi için karar alındığı öğrenildi. Ölçer'in 24 ve 26 Ocak 2015 tarihlerinde de takip edilmesine ilişkin çeşitli kararlar alındığı belirlendi. Ölçer'in, İBDA-C kapsamında düzenlenen gösteri ve yürüyüşlere de katıldığı bilgilerinin yer aldığı öğrenildi.

 

FİRARİ İBDA-C MENSUBU

 

Yasadışı İBDA-C örgütünün İstanbul'daki faaliyetleri ve mensuplarının deşifresine yönelik olarak hazırlanan ve 16 Şubat 1999'da onayı alınan planlı istihbarat operasyonu hedefleri arasında Ölçer'in de isminin bulunduğu öğrenildi. Kayıtlarda Ölçer'in isminin firari İBDA-C mensubu olarak geçmesi dikkat çekti.

 

POLİSE 'CEHENNEM BEKLİYOR' TEPKİSİ

 

Avukat Ölçer, 2013 yılı Mayıs ayında da terör örgütü İBDA-C'lilerin bir gösterisine müdahale eden polise çok sert suçlamalar yöneltmişti. Polisin Bolu'da İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun doğum gününü kutlamak için düzenlenen eylemine engel olmasına tepki gösteren Ölçer, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da şu tepkiyi göstermişti: “Ezeli pis hayvancıklar. Neye yaradı işkenceniz? Dünyanız kara, ahiretiniz zift. Sizi bekliyor cehenneminiz. 

Editör: TE Bilişim