Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç, Fransa/ Strasbourg' da Avrupa Konseyi ülkeleri Anayasa Mahkemesi Başkanları Toplantısı' na AYM üyeleriyle birlikte katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kılıç, "Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru yolunun açılmasıyla farklılıkların bir arada yaşamasının teminatı olma noktasında önemli bir rol üstlenmiştir." dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi' nin Türkiye' de bireylerin özgürlük alanını genişlettiğine, haklarının teminatı olma konusunda güçlü bir irade ortaya koyduğuna vurgu yaparak yasama/yürütme/yargı organlarının bireysel başvuru yoluyla etkin bir denetime tabi tutulmasıyla halkta gelişen hak ve özgürlük bilincinin Anayasa Mahkemesi' ne olan güven duygusuna ciddi ivme kazandırdığını dile getirdi.  

Başkan Kılıç, uzun yargılama süreci ve uzun tutukluluk şikayetleri başta olmak üzere adil yargılanma, din ve vicdan özgürlüğü, düşünceyi ifade özgürlüğü, mülkiyet hakkı gibi konularda verilen güçlü, ikna edici ve toplumun büyük çoğunluğu tarafından kabul gören Anayasa Mahkemesi kararlarının kamu vicdanında yargının onurunu yücelttiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim