CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Aziz Atatürk'ün siyaset üstü kalması samimi dileğimdir. PKK, HDP ve FETÖ'nün yörüngesine giren CHP'nin Atatürk adını anmaya ne yüzü ne de hakkı kalmıştır" sözlerine cevap verdi.

"Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sevgi var, bu bizi mutlu ediyor. Ortak değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak hemen hemen her alanda Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizim baş tacımızdır" diyen Kılıçdaroğlu, "Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiler. O savaşı da kurallara uygun olarak yaptı. O ülkenin insanlarının onurunu korudu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim dışımızda dünyanın da ortak değeridir. Zaman zaman eleştiriler yapıldı. Camileri kapattılar, bir sürü laf. Bunlar rivayetler, yok böyle bir şeyler. Kızgınlıklarını bu rivayetlerle götürmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

''15 yılda faiz lobisine 145 milyar dolar faiz ödendi"

"Sabah akşam eğitim politikası değişiyor. Böyle bir düzen olabilir mi? Bir de yasal hükümet var bir de saray hükümeti var" diyen Kılıçdaroğlu, "Dış politikayı saray hükümeti belirler. Eğitim politikası saray hükümeti belirler. Mazota zam o meşru hükümetin görevi. Cam filmi Binali Yıldırım'ın görevi gayrimeşru hükümetten ses cezaları kesmeyin durdurun. İki paralel hükümet var. İki hükümet de 80 milyonu faiz lobisine teslim etmiş durumda. Bütün kazançlarımız faiz lobisine gidiyor. 15 yılda bir avuç dışarıdaki faiz lobisine 145 milyar dolar faiz ödediniz. 15 yılda içeride vatandışımız 620 milyar lira faiz ödedi" şeklinde konuştu.

"BDDK'ya neden 5-6 aydır atama yapmıyorsunuz?''

"BDDK'nın tablosu bir başkan var bir de üye var. Diğer üyeler 6 üye 5'i yok" ifadelerini kullanan CHP Lideri, "Türkiye'nin finans sektörüyle ilgili karar alınacak 1 kişi var yönetim kurulunda. Kanun ne diyor haftada en az 1 kez yönetim kurulu toplanır en az 5 kişiyle toplanır diyor burada 2 kişi var bir başkan bir üye. Eğer diyor herhangi bir nedenle yönetim boşalırsa deprem olur başka bir şey olur 1 ayı geçmemek üzere atama yapılır diyor. 5-6 aydır bu böyle devam ediyor. Soruyorum BDDK'ya neden 5-6 aydır atama yapmıyorsunuz? TÜİK Başkanı uzun süredir yok" dedi.

"30 milyar doları nerede harcadın?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Suriyelilere bugüne kadar 10 milyar dolar para harcadık" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Şanlıurfa'da da açıklama yaptı 30 milyar dolar harcama yaptık dedi. Daha sonra yaptığı pek çok açıklamada 30 milyar dolar harcama yaptık dedi. Bu 30 milyar dolar nereye harcandı şu ana kadar öğrenmiş değiliz. Bakkal bile defter tutarken hesabını tutar hiç kimse bilmiyor. Adım gibi biliyorum Recep Tayyip Erdoğan da Binali Yıldırım da bilmiyor. Bu rakam hatalı bir rakam. 90 milyar lira demek. Dağıtsanız bütün Suriyeliler abad olacak. Açlıktan ölen Suriyeliler var. Nereye gitti bu paralar? Sen kul hakkı yemediysen vatandaştan toplanan 30 milyar doları kime nerede harcadın kuruşu kuruşuna bu millete hesabını ver" diye açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilişim