CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Gündemde kalmak için benimle tartışmak istiyor" diye cevap verdi. Ancak kendisinin onunla tartışmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır, orada otursun, ona itibar kazandıracak olan Rıza Zarrab’tır, onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın, birbirlerine yakışırlar, yan tarafına Hülya Avşar’ı da alabilir.” şeklinde konuştu. Hülya Avşar, daha önce Cumhurbaşkanı Sarayı için "Benim evim bile daha şaşalı" açıklamasını yapmıştı. Kılıçdaroğlu, TÜRGEV'in rüşvetin merkezi olduğunu da savunarak, devletten ihale alanların, ihale almadan önce TÜRGEV’e para verdiklerini, bunun adı nüfuz ticareti olduğunu ve bunu yargıda ortaya çıkaracağını iddia etti.

Yenimahalle Nasım Hükmet Kültür Merkezi'nde partisinin düzenlediği "Güçlü Çiftçi Güçlü Türkiye" isimli programına katılan Kılıçdaroğlu, program sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. İlk olarak kendisine Bilal Erdoğan'ın bugün suya indirilen beşinci gemisi sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayırlı olsun, kimin parası ile aldığını biz iyi biliyoruz. Benim derdim o değil, Ermenek’teki Recep usta.” ifadelerini kullandı.

"MİLLİ EĞİTİM ŞURASI MİLLİ BİR ŞURA DEĞİL"

Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Şurası hakkındaki bir soruya ise şu cevabı verdi: "Adı Milli Eğitim Şurası olmakla beraber milli bir şura değil. Türkiye’nin geleceğini düşünmeyen, bilimsel yayınları kısıtlayan, toplumu geriye götüren bir şura. Bu şuranın kararlarını uygulama olanağı bulacağını sanmıyorum. Geçmişi okuyarak, geleceği çizersiniz. Ama geçmişe takılıp kalırsanız, geleceği çizemezsiniz. 11 yılda eğitim sistemi, 13 defa değişti. Ülkeyi yönetenler yeteneksiz çocuklarına, gemiyi alıyorlar ama vatandaşların çocuklarına her türlü engeli çıkartıyorlar. Toplumu geriye götürme çabası olarak görüyorum. Eğitimin temel özelliği, çocuklarımızın nitelikli kaliteli sorular sormalarını sağlamaktır. Siz bununla çocuklarımızın soru sormasını engelliyorsunuz. Türkiye’yi ortaçağ ülkesi haline getirmek istiyorlar."

"YANINA RIZA ZARRAP İLE HÜLYA AVŞAR’I ALSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik yaptığı eleştiriler hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Gündemde kalmak için benimle tartışma istiyor. Benimle tartışması ona itibar kazandırmaz. Ona itibar kazandıracak olan saraydır, orada otursun, ona itibar kazandıracak olan Rıza Zarrab’tır, onu da yanına alsın, genel sekreter yapsın, birbirlerine yakışırlar, yan tarafına Hülya Avşar’ı da alabilir." diye kaydetti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 1150 odası olduğuna yönelik açıklamasını ise "Merak ediyorum o sarayın odalarını gezme imkanı bulabilecek mi? Üçüncü dönem milletvekilliğini bitirenler acaba o sarayda görev alacaklar mı?" şeklinde değerlendirdi.

"TÜRGEV RÜŞVETİN MERKEZİDİR"

Bilal Erdoğan'ın da yöneticisi olduğu TÜRGEV’in kendisine açtığı davaya ilişkin değerlendirmesi sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "TÜRGEV rüşvetin merkezidir. Devletten ihale alanlar, ihale almadan önce TÜRGEV’e para veriyorlar, bunun adı nüfuz ticaretidir. TÜRGEV’in yetkililerinden rica ediyorum, kim size ne kadar bağış yaptı, gelir gider tablolarınız nedir, neden bunları saklıyorsunuz? TÜRGEV istediği kadar dava açabilir. Adımın Kemal olduğunu bildiğim kadar TÜRGEV’in rüşvetin merkezi olduğunu biliyorum, bunu da yargıda ortaya çıkartacağım. Bütün mesele şu, bilançolarını ve kimlerden bağış aldıklarını biran önce mahkeme dosyasına koysunlar. Görecekler orada ihale alanların nasıl götürüp oraya rüşvet yatırdıklarını. Rüşvetle beslenen bir yapı var orada."

"BEDELLİDE ÇİFTE STANDARDI DOĞRU BULMUYORUZ"

Washington Post gazetesinde yer alan İncirlik Üssü’nün Amerika’ya verildiği şeklindeki iddialar sorulan Kılıçdaroğlu, "Herhalde Parlamento'nun bilgisi dışında böyle bir şey yapamazlar. Biz kendi topraklarımızın bir başka ülkeye müdahale etmek amacıyla kullanılmasını doğru bulmuyoruz" diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, bedelli askerlikle ilgili bir soruya cevaben de "Yoksul ailelerin çocukları da geliri yüksek olan ailelerin çocukları gibi askerlikten faydalanacaksa, bizde buna destek veririz. Biz çifte standardı doğru bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN SARAYDA OTURUP YOLSUZLUKLA İLGİLİ ANILARINI YAZABİLİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun, eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiğinin hatırlatılması ve aynı görüşmenin Başbakan Davutoğlu ile kendisi arasında yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu "Ortam olursa neden görüşmeyelim, Sare hanıma ayrıca teşekkür ediyorum." dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bir soru daha sorulması üzerine ise "Allah aşkına Erdoğan ile ilgili bana soru sormayın. Sarayına kapansın orada otursun. Yolsuzluk nasıl yapılıyor, bununla ilgili anılarını yazabilir. Toplumu aydınlatırsa bu konularda belki daha fazla yararı olur." diye kaydetti.

Editör: TE Bilişim