CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, adayları Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı olduğunda, CHP’nin ise parlamentoda çoğunluk sağladığında yapacaklarını anlatarak, ilk yapacakları işin OHAL’i kaldırmak olduğunu, herkesin can ve mal güvenliğinin olacağını ifade etti.

Barış bildirisini imzaladı diye üniversitelerinden atılan bütün hocaların üniversitelerine yeniden döneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yargının bağımsız ve tarafsız olacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, hukuk sistemini darbe hukukundan arındıracaklarını, yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklarını, Millet İttifakı olarak sivil bir anayasayı hep birlikte yapacaklarını aktardı.

Nitelikli niteliksiz okul ayrımını ortadan kaldıracaklarını, bütün okulların nitelikli olmasını sağlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, öğretmenler meslek kanununu çıkaracaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin toplumun en saygın insanları olacağını, taşımalı eğitime son vereceklerini, 1 yıl içinde 180 bin atama bekleyen öğretmenin atamalarını gerçekleştireceklerini vurguladı.

"EĞİTİM PARASIZ OLACAK"

Çocukların okullarında kahvaltı edip, öğle yemeklerini yiyeceğini, tam gün eğitim olacağını ve eğitimin parasız yapacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, YÖK’ün kalkacağını, üniversitelerin yönetim özerkliği olacağına da dikkat çekti.

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı, CHP’nin parlamentoda çoğunlukta olduğu bir Türkiye’de 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını belirten Kılıçdaroğlu, yoksul ailelerde kadınların hesabına bin lira yatıracaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, çiftçilerin faiz borçlarını sileceklerini, en düşük emekli aylığının net bin 500 lira olacağını da kaydetti.

Herkesin kazanıp, rantiyecilerin kaybedeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 25 Haziran’da güzel bir güne uyanacağını sözlerine ekledi.

"ORTADOĞU’DA MÜSLÜMAN KANI AKMAYACAK"

Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kurarak Ortadoğu’da barışı sağlayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu’da Müslüman kanı akmayacak. Ortadoğu’ya barışı ve huzuru getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"16 yıldır ’Efendim biz faize, faizciliğe karşıyız’ diyenler şu anda dünyanın en yüksek faiziyle borçlananlardır" diyen Kılıçdaroğlu, "Son 15 yılda yurt dışındaki tefecilere ödenen faiz 151 milyar 34 milyon dolar. İçerideki faiz lobisine 687 milyar lira ödediler. Vatandaşa gelince para yok, emekliye gelince para yok, işsize gelince iş yok, fabrikaya gelince teşvik yok, çiftçiye gelince para yok. Kime var? Rantiye kesimine var. Onlara para buluyorlar. Bir de utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki ’Efendim biz faize karşıyız, faiz haramdır’. Zaten sofranız haram sizin" şeklinde konuştu.

"NİYE ŞİMDİ YAPMIYORSUN? ELİNİ TUTAN MI VAR?"

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Beyefendinin çocuğu, yani TESK’in oğlu zaten milletvekili adayı. Beş yıldızlı otelde düzenliyor iftarı. Kimin parasıyla? Esnafın parasıyla. Esnafın hangi halde olduğunu biliyor musun sen? Esnafın borç batağında olduğunu biliyor musun sen? Şimdi kalkmışlar Muharrem İnce’yi eleştiriyorlar. Yedikleri yemek helal değil. 81 milyon vatandaşıma söylüyorum, 15-16 yılda 151 milyar doları tefecilere verenlere oy verirsen sen harama ortak olursun kardeşim. 687 milyar lirayı içeride, 151 milyar doları da dışarıda tefeciye kaptıracaksın, sonra kalkacaksın ’Efendim ben Türkiye’yi düzelteceğim’. Ne zaman? ’24 Haziran’dan sonra’. Niye şimdi yapmıyorsun? Elini tutan mı var? Çıkar kararname, yap. Faizi indir, iki maaş ikramiye ver, öğretmen atamalarını yap. ’Efendim 24’ünden sonra’. 24’ünden sonra zaten yapamayacaksın ki. 24’ünden sonra zaten Muharrem İnce cumhurbaşkanı, parlamentoda da zaten CHP olacak."

Kaynak: iha