Dilek Akköz Kilis'ite yaşayıp büyüdüğünü harita mühendisliği yaptığı özellikle Suriye'deki iç savaş sonrası 2 yıldır Kilis'in yaşadığı sıkıntıları birebir tanık olduğunu söyledi.

Akköz Ülkemiz ve Kilis'imiz çok zor zamandan geçiyor. Bir kadın olarak ülkeme ve milletime Kilis halkına hizmet etme isteği ile siyasette daha aktif ve verimli olacağıma inancım tamdır.

Kendime örnek aldığım liderim ve genel başkanım Sayın Meral Akşener hanımefendinin başlatmış olduğu bu kutlu mücadelede, onun yanında yer alarak Türk Milletinin içinde bulunduğu bu dar boğazdan, birlik ve beraberlik içerisinde, daha müreffeh bir Türkiye için mücadele etmek istediğimden siyasete girdim.

Bir ülkenin kalkınması toplumun en küçük birimi olan ailenin kalkınmasına bağlıdır. Herkesin gıpta ederek baktığı toplumlara bakıldığında, ailelerin gelir seviyelerinin çok yüksek olduğu görülür. Bu yüzden Ülkemizin ve Kilis’imizin kalkınması için insanlarımızın gelir seviyelerini yükseltecek adımlar atacağını söyleyen Akköz, Habererk'in sorularını yanıtladı.

STK'larla ilgili hedefleriniz nelerdir?

Dilek Akköz- Kilis’teki bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelinerek, organize bir şekilde, birlikte hareket etmeleri sağlanacak. Bu güzel şehri kalkındırmak için herkes birlikte hareket edecek ve herkes elini taşın altına koyacak.Bu organizasyonu sağladıktan sonra acil eylem planları çıkarttırarak Kilis ve Kilis halkının sorunları giderilecektir.

Organize Sanayi için planlarınız nelerdir?

Dilek Akköz- Organize Sanayide tahsis edilmiş ancak süresi bittiği halde hala tesis kurulmamış alanlar, geri alınarak, yeni girişimcilere tahsis edilecek. Tahsis edilmiş alanlardan kullanım fazlası olan alanlar tespit edilerek, ifraz yöntemi ile yeni arsalar elde edilerek daha fazla alanın kullanıma açılmasına olanak tanınacak. Organize Sanayide açılacak her işletmede çalışacak gençlerimiz için ücretsiz eğitimler verilecek ve istihdamın Kilis halkından karşılanması amaçlayacağız. Suriye de zarar görmüş olan bölgelerin yenden inşasında, özellikle Kilisli Müteahhitlerin çalışması sağlanıp, tüm ihtiyaçların Kilis’ten sağlanması için çalışılacaktır.

Tarım ile uğraşan ve köyde yaşayan vatandaşlar için hedefleriniz nelerdir?

Dilek Akköz- Kilis’te küçük ve büyükbaş hayvancılığın canlandırılması için, Kilis Keçisi ve Kilis İneğinin üretiminin yaygınlaştırılması sağlayarak süt ve et verimi yüksek olan bu iki cinsin profesyonelce çoğaltılması ve kültür ırklarının çoğaltılması sağlanacağız. Köyde yaşayan halkımızın köyden göç etmesini engelleyebilmek için yaşam standartlarını yükseltmemiz gerekiyor. Bu nedenle çiftçimizin, bağcılık, zeytincilik ve yem bitkileri konusunda desteklenmesi gerekiyor. Tarım ürünleri için, et ve süt ürünleri için kooperatifleşmeye gidilmesi ve bu sistemin çiftçimizin en karlı çıkacağı şekilde aktifleştirilmesi sağlanacak. Özellikle üzüm ve zeytin için tesisler açılacak, yurt dışındaki pazar payının arttırılabilmesi için İhracat teşvikinin arttırılması sağlanacak.

Öğrenciler ve kadınlar için planlarınız nerlerdir?

Dilek Akköz- Kilisin şu anda 20 ye yakın okula ihtiyacı var, okul yapmak isteyen hayırsever insanların istedikleri kadar yer ücretsiz tahsis edilecek. Kilis 7Aralık Üniversitesinin fakülte sayısı arttırılıp daha çok öğrenci gelmesi sağlanacak. Büyük tekstil firmalarıyla anlaşılarak, kadınlarımızın el becerisi ile yapabilecekleri işleri, evde çocuklarından ayrılmadan yapmaları, ev ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını planyacağız

Kilis tanıtımı için neler yapacaksınız?

Dilek Akköz- Kilis’in tanıtımı için, İnanç Turizmini artırmak için, eşsiz tarihini anlatan belgeseller çekilip Cumhuriyet caddesi tadilatlarla Kültür caddesi haline getirilecek. Konaklar halkın hizmetine açılacak, butik otel olarak kullanılabilecek durumda olanlar, butik otele çevrilecek. Konakta çalışan bayanların sosyal güvenceleri sağlayacağız ayrıca Burada yazmakla bitiremeyeceğim birçok proje Kilis için, Kilis halkı için vakit kaybedilmeden hayata geçirilecek. Kilis’im ve Kilislim her şeyin en iyisine layıktır.

Habererk/ Lokman HAPPANİ/KİLİS

Editör: TE Bilişim