MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinden aday göstermeyeceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından anket şirketleri tahminlerine başladı.

"AK Parti’nin kapsama alanı genişledikçe, MHP’nin altını oydu" diyen KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, MHP ile AKP arasındaki 2019 seçimlerine yönelik yapılacak ittifaka ilişkin olarak, "Bu ittifaka 51-49’luk 16 Nisan referandumundan dolayı girdi. Bana kalırsa AK Parti, Saadet Partisi’nin o bir-iki puanlık desteğini almak için bile çaba içine girebilir" dedi.

Hürriyet'ten İpek Özbey'in haberine göre Ağırdır, "MHP’nin kritik zamanlarda Türkiye’nin kaderini belirleyecek birtakım kavşaklarda hamleler yaptığını görüyoruz. Bunu kutsal, ulvi bakışlarıyla devletin bekası için yapıyor olabilirler. Ama ben ‘şimdiki kararları ülkenin yararına mı oldu” diye baktığımda orada tartışmalı bir durum olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin ittifak çıkışı için "MHP’nin kurumsal kimliğinin sürdürülmesi için yapıldığı izlenimi de var" diyen Ağırdır, "Bunun aksini teyit edecek bir hamleleri görünmüyor" şeklinde konuştu.

Ağırdır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baraj sorunu aynı zamanda Hazine yardımından yararlanamama riskini de getirebilir. Belki de 2019’dan sonra MHP, kendi varlığını sürdürememe riskiyle karşı karşıya kalabilir. İhtimal midir, ihtimaldir."

Editör: TE Bilişim