Akşener, “25 bin kişiyle Saray’a yürürüm” şeklinde bir ifadesinin bulunmadığını ve hakkında çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

BÖYLE BİR İFADEM YOK

Akşener, hafta sonu Gümüşhane ve Bayburt'ta yapacağı temaslar çerçevesinde havayoluyla Erzincan'a geldi.  Erzincan Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, MHP Genel Merkezi'nin toplanan imzalara karşın olağanüstü kurultay kararı almaması üzerine "kurultay çağrı heyeti" oluşturulması talebiyle dava açıldığını söyledi.

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Eğer mahkemeye, MHP’nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm, camide de namaz kılarım" ifadelerinin kendisine ait olmadığını söyledi.

Akşener, "Benim herhangi bir gazeteciye böyle bir beyanatım yok, dolayısıyla bana sorulmadan yapılmış bir haber. Bana sorulmadı. Herhangi bir basın yayın kuruluşuna veya herhangi bir gazeteciye böyle bir beyanatım yok." diye konuştu. 

HUKUKUN İŞLEDİĞİ BİR KARAR BEKLİYORUZ

Parti genel merkezince kapatılan teşkilatları ziyaret ettiklerini dile getiren Akşener, "Gümüşhane'de hem hemşehrilerimizle hem ülkücü arkadaşlarımızla buluşacağız. Tabii burada üst kurul delegelerimizle de buluşacağız. Oradan da yarın Bayburt'ta olacağız. Her hafta sonu yaptığımız bu gezilerde, yarın 12'nci ilimizi tamamlamış olacağız. Sonra ayın 8'inde bir karar çıkacak, inşallah hukukun işlediği bir karar ortaya çıkar. Ondan sonra da diğer gezilerimiz başlayacak" ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim