"KADIN KOTASINA RİAYET ETMEYEN TEŞKİLATLARI ONAYLAMAYACAĞIZ"

Tüzükte yer alan "yüzde 25 kadın kotası"na önem verdiklerinin altını çizen Koray Aydın "Şu an atanmış olan illerde tüzüğe bağlı temel kriterimiz var. Mesela yüzde 25 kadın profilinin yer alması gibi şartımız söz konusu. Özellikle il ve merkez ilçe düzeyinde bu kontenjanın üzerinde bir talep olduğunu görüyoruz. Bu sevindirici bir durum. Kadınlar içerisinde her görüşten insanlar mevcut. Siyasal görüşleri temsil eden insanların parti içerisinde yer alması noktasında bu görevi üstlenen arkadaşlarımıza belirli kriterler veriyoruz. Şu ana kadar benimle temas eden iller içerisinde bu kriterlere titizlikle uyulduğunu görmek beni mutlu ediyor. Zaten açık ve net söylüyorum.

Bunu yapmazlarsa kimse benden onay beklemesin. Kesinlikle bu kriterlere uymayan il ve ilçe başkanlarının buradan onaylanmayacağını açıkça söylüyorum. Çünkü biz gözlerini karartmış insanlarız ve iktidara kilitlendik. 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak bir organizasyon kuruyoruz. Kurduğumuz il ve ilçe teşkilatlarında herkesin bu kriterlere titizlikle riayet etmesi lazım. Görev alan il ve ilçe başkanlarının siyasi kimliklerinin yanında oluşturulan yönetimlerin içerisinde görev alan aktörlerin kimlikleri de en az onlar kadar önemli. Bu süreçte sürekli gelişen merkez parti hüviyetine bürünen bütün Türkiye'yi kucaklayan bir yapının ortaya çıkacağını düşünüyorum. Şu ana kadar yaptığımız hamlelerin de başarılı olduğunu belirtmeliyim." dedi.

"TEŞKİLATLARDA GÖREV ALMAK İÇİN TALEP PATLAMASI VAR"

İYİ Parti teşkilatlarında görev almak için insanların yarış içerisinde olduğunu belirten Aydın, bu durumun partinin merkez konuma gelmesinde önemli bir işlev gördüğünü belirterek "Ben böyle bir talep patlaması görmedim. Geçmişte farklı partilerde siyaset yapmış veya seçmen olmuş herkesten yoğun ilgi ve katılım oluyor. Bilhassa il teşkilatlarımızın yönetimine girebilmek için inanılmaz bir yarış var. Bu bizim elimizdeki yapıyı renklendirmemize büyük katkı sağlıyor. Partimize katılım konusunda cesaret kat sayısı da gittikçe yükseliyor. Ben bundan sonraki süreçte bunun olumlu yönde merkez partinin bütün unsurlarının içinde olduğu görev taksiminin de aynen yansıdığı bir yapının ortaya çıkacağını düşünüyorum." dedi.

"TEŞKİLATLANMA SÜRECİNDEKİ TEMEL ZORLUK..."

Koray Aydın "teşkilatlanma sürecindeki temel zorluk neydi?" şeklindeki soruya da OHAL şartlarına dikkat çekerek cevap verdi: Herkesin içinde olacağı bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye'nin de gerçekleri var. Ülke korku imparatorluğunun içine hapsolmuş durumda. OHAL şartlarında yaşıyoruz. Hükümetin elinde bir FETÖ silahı var. Herkesin aklında "FETÖ silahı kullanılarak yarın başıma bir iş gelir mi?" şeklinde sorular var.

Toplumun büyük bir kısmı sindirilmiş durumda. İYİ Parti'nin kuruluşunda görev alan cesur insanlar, insanların silkinip kendilerine gelmelerine de bir vesile oluyor. Zaman geçtikçe bu silkinme ve kendine gelme oranının yükseldiğini görüyoruz. İYİ Parti'nin iktidar potasının içine girmesi insanları cesaretlendiriyor. Bu aslında İYİ Parti'nin niçin kurulduğunu göstermesi bakımından da çok önemli bir olay. Korku tünelinin içine hapsolmuş insanları cesur yürekli insanlar önderlik ederek o korku tünelinden çıkarıp demokrasinin esas alındığı bir yeni Türkiye idealinin ne kadar gerekli olduğunun anlaşılması bakımından ibretliktir.

 

Editör: TE Bilişim