KPSS SORUŞTURMASINDA HEDEFTE İKTİDARA YAKIN İKİ TARİKAT VAR! ERDOĞAN FATURAYI HANGİSİNE KESECEK?

KPSS SORUŞTURMASINDA HEDEFTE İKTİDARA YAKIN İKİ TARİKAT VAR! ERDOĞAN FATURAYI HANGİSİNE KESECEK?
KPSS’de çıkan soruların Yediiklim yayınlarında da çıktığı anlaşılınca 2. FETÖ skandalı mı soruları çokça soruldu. Soruşturma genişletildi. İddialara göre, KPSS skandalında ilk veriler AKP iktidarına yakın iki grubu işaret ediyor. Erdoğan’ın faturayı kime keseceği merak konusu oldu.

T24’ten Tolga Şardan, “KPSS soruşturmasında hedefte hangi iki tarikat var?” başlıklı yazısında: “Eldeki ilk veriler ışığında KPSS’deki soru skandalında iktidara yakın iki ayrı dini grubun adı üzerinde soru işaretleri oluştu” diye yazdı.

YENİ ÖSYM BAŞKANININ İSMAİLAĞA’YA YAKINLIĞI…

“ÖSYM’nin yeni başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un, Fatih Çarşamba’daki İsmailağa cemaatine yakınlığıyla bilinmesi, iktidarın halen beraber yol yürüdüğü Hak – Yolcular yani İskenderpaşa cemaati ve İlim Yaymacılar adıyla tanınan iki Nakşibendi görüşündeki cemaate yakın olmamasının bir anlamı var.

Şöyle ki, daha önce FETÖ’nün organize ettiği KPSS usulsüzlüklerinin sona erdiğinin düşünüldüğü dönemde böyle bir skandalın günışığına çıkarılması, Erdoğan üzerinde farklı bir etki yarattı.

Nihayetinde burada siyasi bir değerlendirme yapmak niyetim yok. Ancak, eldeki ilk veriler ışığında KPSS’deki soru skandalında iktidara yakın iki ayrı dini grubun adı üzerinde soru işaretleri oluştu:

Hakyolcular ve İlim Yaymacılar.

HAKYOLCULAR VE İLİM YAYMACILAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

Soruşturmalar devam ederken, Ankara’da bilgilerine başvurduğum kimi Hakyolcular hedefe İlim Yaymacıları koyarken, İlim Yaymacılar ise, topu Hakyolcular’a atıyor.

Zaten görüştüğüm bir kaynak; Cumhurbaşkanı’nın sürece acilen müdahale etmesindeki amacın, seçim dönemi öncesinde, geçmişte kaldığı varsayılan ve toplumun büyük bölümünü ilgilendiren KPSS’deki yeni bir skandalın aydınlatılması olduğu kadar, yine seçimlerde muhalefet tarafından AKP’nin aleyhine kullanılacak bu durumu yaratan cemaate faturayı kesmek olduğunu aktardı.

‘FATURANIN KİME KESİLECEĞİ MERAK KONUSU’

Diğer bir deyişle; AKP’nin oylarının geriye doğru gittiği dönemde iktidarın ayağına kimin kurşun sıktığının peşinde Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Bunun için DDK’nın bizzat Erdoğan tarafından devreye sokulduğu ve ceza kesilecek cemaatin fotoğrafının bir an önce netleştirilmeye çalışıldığını görüştüğüm kaynak vurguladı.

Şimdi, faturanın kime kesileceği merak konusu. Ceza yiyecekler arasında Erdoğan’ın yakın ekibinden birileri de çıkarsa şaşırmamak lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.