Cizre Belediyesi önünde barikat kurup kara yolunu ulaşıma kapatan bölücü yandaşları, kimlik kontrolü için durdurdukları İzmir plakalı araç sürücüsünün Kürtçe bilmediğini belirtmesi üzerine, otomobili ateşe vererek yaktılar.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) 10 personeli önce kaçırıldı, ardından da serbest bırakıldı. Nusaybin’deki IŞİD aleyhtarı gösterilerde bir öğrenci yurdu molotof bombası atılarak kullanılmaz hale geldi.

Ihanet süreci ve Ayn el-Arap bahanesiyle Doğu ve Güneydoğu’da terör estiren PKK’lı ayrılıkçılar, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yol kesip, sahibi Kürtçe bilmiyor diye bir aracı yaktılar. Cudi Mahallesi’nin ara sokaklarından çıkarak toplandıkları Cizre Belediyesi önünde barikat kuran bir grup yüzü maskeli teröristler, karayolunu ulaşıma kapattı.Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan ayrılıkçılar, 35 EL 681 plakalı otomobili durdurdu. Sürücü Doğan Altınok’un Kürtçe bilmediğini belirtmesi üzerine PKK’lı grup,  molotof bombası attıkları otomobili ateşe verdi. Altınok alev alan araçtan inip uzaklaşırken, polis ekiplerinin gelmesi üzerine bu kişiler kaçtı. Kullanılamaz hale gelen aracın sahibi Altınok, “Kürtçe bilmiyorum mümkünse Türkçe söyleyin’deyince göstericiler, ’Sen nasıl Kürtçe bilmiyorsun’deyip aracın camlarını kırmaya başladı. Engel olmaya çalıştığım sırada da bir kişi otomobilin içine molotof bombası atınca ben de canımı kurtarmak için araçtan inip kaçtım. Ardından birkaç molotof daha arabaya atan göstericiler, polis gelmeden olay yerinden uzaklaştı” dedi. Bu arada Bingöl’ün Karlıova ilçesi Kale Mahallesi’nde oturan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Fethi Yalçın (35) hayatını kaybetti.

Öğrenci yurdu yakıldı

IŞİD bahanesiyle Mardin’in Nusaybin ilçesi Devrim Mahallesi Bagok Sokak’ta terör estiren PKK’lılar, Özel Ali İhsan Okuma Salonu ve Öğrenci Yurdu’nun yatakhane bölümünü benzin dökerek ateşe verdi. Daha önceki olaylarda da molotof bombası ve favai fişek atılarak yakılan yurt kullanılamaz hale geldi. Muş’un Varto ilçesinde, IŞİD’in Ayn el-Arap’a yönelik saldırıları bahane edilerek düzenlenen izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 13 PKK’lı terörist gözaltına alındı. (Yeniçağ)

Editör: TE Bilişim