19 Haziran Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek olan MHP kurultayının hazırlıkları tamamlandı. Kurultay salonunda Atatürk ve Alparslan Türkeş ile birlikte genel başkan Devlet Bahçeli'nin de dev bir posteri olacak. Ayrıca katılmayacaklarını belirtseler de hem Bahçeli'ye hem de parti yönetimine özel bölümde yer ayrılacak.

Divan başkanı seçilecek kişi açılışı yapması için önce genel başkan Bahçeli'yi eğer o katılmamış ise teşkilat işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısını kürsüye davet edecek. Bu isimlerin salonda bulunmaması durumunda kurultay ilanında belirtilen gündem ile kurultay devam edecek.

3 kişilik Çağrı Heyeti bu hafta içi Ankara Emniyet Müdürlüğünden yetkililer ile görüşerek güvenlik konusunda önlemlerle ilgili mutabakata vardı.

Kurultaya katılacak delege sayısı da en merak edilen konu olarak güncelliğini koruyor. Zira tüzüğün değişmesi için kayıtlı 1211 delegenin salt çoğunluğu olan 606 delegenin oyu gerekiyor. Fakat Genel Merkez daha önce yaptığı açıklamada tüzük değişikliği için delege sayısın 2/3'ünün onayının gerektiğini iddia etmişti. Genel başkan adayları 19 Haziran'daki kurultayda 810 delegenin desteğini alarak bu ihtimali de ortadan kaldırmak istiyor. Böyle bir delege sayısına ulaşılması veya yaklaşılması durumunda genel başkan Bahçeli'nin istifa ederek 10 Temmuz'daki kurultaya katılmayabileceği konuşuluyor.

Editör: TE Bilişim