Leyla Şahin Usta: Terörün bittiği, umudun yeşerdiği bir Türkiye için yeni bir sayfa açıyoruz
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, terör örgütü PKK'nın kendini feshetmesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Usta, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde kardeşliğin ve barışın sesini yükseltmenin, umudu büyütmenin tam zamanı olduğunu vurguladı. Yeni bir sayfa açarak, geçmişin yaralarını sarmanın ve geleceği birlikte inşa etmenin önemini dile getirdi.
Usta, hayal ettikleri Türkiye'nin, çocukların güvenle okula gittiği, annelerin sevinçle yaşadığı, gençlerin geleceğe umutla baktığı bir Türkiye olduğunu belirtti. Sessizliğin huzurdan kaynaklandığı, sevginin silahlardan daha güçlü olduğu bir ülke vizyonunu paylaştı. Terörsüz Türkiye'nin sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda bir vicdan çağrısı ve toplumsal barış projesi olduğunu ifade etti.
Yıllarca terörle mücadele eden Türkiye'nin, artık yeni bir sayfa açmasının zamanı geldiğini vurgulayan Usta, 'Birlikte güçlüyüz, birlikte büyük bir milletiz' diyerek, ortak sorumluluğun altını çizdi. Hiçbir çocuğun korkuyla büyümemesi, hiçbir gencin toprağa düşmemesi ve hiçbir ailenin evladını kaybetmemesi gerektiğini dile getiren Usta, terörsüz Türkiye hedefini gerçekleştirmek için birlik, inanç ve dayanışmayı koruyacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.