Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa Mudanya İlçe Başkanı Mahmut Kemal Dilbirliği partisinden ve İlçe başkanlığından istifa etti.


Mahmut Kemal Dilbirliği  yaptığı açıklamada "Yapmış olduğum basın açıklaması ile BBP'deki görevlerimden istifa ettim. BBP ile herhangi bir ilgim kalmamıştır. Buna sebep olan Allah'ından bulsunlar. Ama içimdeki ne dava aşkımı ne de Muhsin Yazıcıoğlu sevdasını çıkartabilirler."dedi.

Dilbirliği  şöyle devam etti "2010 yılından beri yürütmekte olduğum Mudanya BBP İlçe Teşkilatı Başkanlığından istifa ediyorum. İlçe başkanlığını yürüttüğüm yıllar boyunca hiç bir kimsenin fikrine, etnik kökenine, mal varlığına bakmadan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Vatanım ve milletim için ne yapmam gerekiyorsa o şekilde hareket ettim. Doğruluktan, dürüstlükten taviz vermemek için elimden geleni yaptım. Rahmetli Genel Başkanım Muhsin Yazıcıoğlu'nu sürekli taklit etmeye çalıştım. Ama maalesef şu anda gerek genel merkez gerekse il ve ilçe yönetimlerinin bir çoğu Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisinden çıktıklarını gördüm. İki saniyesine hakim olamadığınız bir dünya için fırıldak olmanın alemi sözüne ve haksız bir dava da binlerle yürüyeceğime, haklı bir dava da tek başıma yürürüm diyerek BBP Tüzüğünün. Madde: 7 b) bendine göre Mudanya BBP İlçe Teşkilatı Başkanlığından istifa ediyorum."

Bilindiği gibi 2009 yılında BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin helikopterinin düştüğü Kahramanmaraş'taki Keş Dağı'na 'Tez Adalet' yürüyüşü başlatan Mahmut Kemal Dilbirliği,. Helikopter kazasının aydınlatılması için adalet yürüyüşü başlatmıştı.
Dilbirliği, "25 Mart 2009 yılında vefat eden genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasına ben cinayet olarak bakıyorum. Çünkü dağdaki okur-yazar olmayan çoban dahi bunun suikast olduğunu biliyor. Ama bir türlü sonuçlanmadı. 7 yıl geçmesine rağmen herhangi bir sonuç yok. Hatta üzeri kapatılmaya uğraşılmaktadır. Ben de buna tepki olarak 6 Mayıs günü Mudanya'dan yürüyerek yola çıktım. Bu bir protesto yürüyüşüdür. Bu bir adalet yürüyüşüdür" diye konuşmuştu.


 

Editör: TE Bilişim