Mansur Yavaş: İmamoğlu'nun yargılanması siyasi, TRT'de canlı yayınlanmalı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu Marmara Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Yavaş, İmamoğlu ile yargılama süreci ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarılı belediyelerinin itibarsızlaştırılmaya çalışılması konularını görüştüklerini belirtti.
Yavaş, İmamoğlu'nun moralinin iyi olduğunu, haksızlığa uğramış olmasına rağmen özgüvenini koruduğunu ifade etti. Kamuoyunda yargılamanın siyasi olduğuna dair yaygın bir kanaat olduğunu vurgulayan Yavaş, belediye başkanlarının yargılanma usullerine ilişkin 4483 sayılı kanuna uyulmadığını söyledi. Yavaş, İmamoğlu'nun yargılamasının TRT'de canlı yayınlanmasını istediğini ve bu yargılamaların haksızlığının bir gün ortaya çıkacağına olan inancını dile getirdi.
Ayrıca, Yavaş, başarılı CHP belediyelerinin itibarsızlaştırılmasının iktidar değişikliğinin önlenmesi amacıyla yapıldığını düşündüğünü belirtti. İnfaz Kanunu'nun ağır cezayı alanlarla hafif cezayı alanlar arasında eşitsizliğe yol açtığına dikkat çeken Yavaş, Ümit Özdağ'ın tahliyesini beklediklerini ve yargı reformuna gerek olmadığını, fazlasıyla yatıldığını ifade etti. 'İtirafçı' iddialarıyla ilgili olarak ise Yavaş, bu ifadelerin iftira olduğunu ve tutukluluk tehdidi altında kişilerin birbirlerine iftira atabileceğini vurguladı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.