Türkiye gazetesi yazarı Batuhan Yaşar, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan MHP kökenli Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm ısrarlarına rağmen 2019 yılındaki yerel seçimler için yaptığı teklifi reddettiğini açıkladı.

Yavaş, 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin 2014 yerel seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara adayı olmuştu.

CHP’nin teklifini geri çeviren Mansur Yavaş’ın İYİ Parti ile anlaştığını ifade eden Yaşar, “İş çoktan bitmiş..Ana muhalefet 2019 yolunu bulabilmiş değil..” yorumunu yaptı. .

Yaşar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

MUHALAEFET CEPHESİ ÇOK HAREKETLİ:

"Enteresan işler oluyor.. Seçim sath-ı mailine girilmek üzere.. Muhalefet cephesi çok hareketli..Ana muhalefet ne yapacağını bilmiyor..Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak mı?Bu da belli değil.. Henüz bir işaret gelmedi! Bir süredir CHP ismi, bayrağı, işareti, sloganı kullanılmıyor..CHP'nin kurumsal kimliği sahadan yavaş yavaş çekiliyor..Evet Cumhuriyetle yaşıt partinin 2019 stratejisi bu..

MANSUR YAVAŞTAN SERT TEPKİ!

Mansur Yavaş bu yazıya sert bir şekilde tepki gösterdi.

Yavaş sosyal medya hesabından "Bu haberi yapan şahıs haberi neresinden üretti gerçekten merak ediyorum? Utanma sıkılma olmayınca..." dedi.

Yavaş'ın bu tepkisi hükümete yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesinin CHP ve Yavaş'ın arasını bozma girişiminide engellemiş oldu.

Editör: TE Bilişim