İstifanın Başbakan Yıldırım'a iletildiği öne sürülürken, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bilgilendirildiği iddia edildi. Erdoğan, partisinin son MYK toplantısında ekonomi yönetimine sert eleştirilerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ekonomi yönetimine yönelttiği sert eleştirilerin ardından Ankara kulislerinden önemli bir iddia konuşulmaya başlandı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifasını Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiği iddiası kulislerde konuşuluyor. Ancak Yıldırım’ın devreye girerek bu girişimi önlediği, konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da iletildiği iddia edildi.

Şimşek’in de son üç günden beri kamuya açık programlar yapmayarak, sessiz kalmasının eleştirilerden kaynaklandığı dile getirildi. MYK’da yapılan değerlendirmelerin ardından ilgili bakanlara, faizlerin aşağı çekilmesiyle ilgili çalışma yapmaları talimatı verildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim