İYİ Parti Konya İl Başkanlığı açılışı coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, açılış öncesi yaptığı konuşmada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Akşener'in konuşmasından satır başları:

"DÜN TARTIŞSAYDIK, BUGÜN AFRİN'İ KONUŞMAYACAKTIK"

İYİ Parti OHAL şartlarında kurulmuş, bir cesurlar hareketidir. Milletimiz kurdu, sizler kurdunuz, başına bizi emanetçi koydunuz. Tek bir hedefimiz var... Konuşan Türkiye. Türkiye konuşabilseydi, annelerin, babaların, gençlerin, çocukların sesine kulak verilseydi, bugün Afrin'i konuşmazdık. Milletimizle istişare etselerdi, Suriye'yi, Irak'ı, Mısır'ı konuşabilseydi bugün Afrin'i konuşuyor olmazdık. Eğer o gün konuşabilseydik, Suriye'nin içinde oluşan PKK'nın kurduğu 30 bin -40 bin kişilik ordulaşmış gücü bugün konuşuyor olmazdık. Dün tartışsaydık, bugün konuşuyor olmazdık.

"BOŞ YERE KABADAYILIK YAPMASIN"

2010 Anayasa değişimini konuşabiliyor olsaydık, ki ben üzerime düşeni yaptım. Başta Mehmet Ali Şahin'e söyledim. Gelin yeni sivil, bütün toplumun fikirlerini alacağımız bir Anayasa yapalım. O gün benim omuzuma pıt pıt vurarak, merak etme her şey yolunda denildi. 

Konuşabilsek, tartışabilsek o Anayasa Meclis'e gelmezdi. 

Fethullahçı Terör Örgütü üzerinden tanım yapanları hain ilan ettiler, o gün kulaklarını açsalardı 15 Temmuz olmazdı. Siz, devleti sokaktan topladınız. Boş yere kimse kabadayılık yapmasın. Millet kurtardı.

Dış politikada konuşulmaya konuşulmaya hata yapılıyor. Mehmetçik yapılan yanlışları düzeltiyor. Afrin geç kalmış bir hamledir. Menbiç ve Fırat'ın doğusu Türkiye'nin bekası için önemlidir.  

Eğer sizi ve bizi dinliyorlar olsalardı, bugün Türkiye'nin Güney sınırlarında PKK olmazdı. 

"ŞEKER FABRİKALARINI SATAMAYACAKSINIZ"

Hadi yüreğiniz yetiyorsa, şeker fabrikalarının önünde İYİ Partililer olacak. Ya halka vereceksiniz ya da satamayacaksınız. 

Cenab-ı Hak neyi nasip ediyorsa başımız gözümüz üstünüze... Sizin avukatlığınız yapmak görevimdir, Cenab-ı Hak biliyor. Son nefesime kadar koşturacağım. ( Başkan Meral sloganları) Bak böyle diyorsunuz adamın uykuları kaçıyor. En fazla da AK Partililere İYİ gelecek... 

Bizim çiftçimizin üretime engel olma sebebi, pahalı üretiyorlar. Sen mazotu 1 buçuk liraya verdin de çiftçi pahalı mı üretti. Gübreyi ucuza verdin de çifti pahalıya mı üretti? Nişasta bazlı şeker Fransa ve Almanya'da 0,80'lerde... Türkiye'de yüzde 15. Bilim adamları ne diyor? Kanser, obezlik, kısırlık artıyor. Hem diyeceksiniz 3 çocuk, hem milletin zürriyetine göz dikiyoruz. Amerika'ya eyyyt diyorlar. Posta koyulacaksa Amerika'ya, en iyi biz koyarız. Git Küreciği kapat. Hadi kendini rezil ediyorsun, bizi niye rezil ediyorsun? Türk milletinin itibarını niye düşürüyorsun? Bunu engelleyeceğiz. Ya doğru düzgün tavır koyacaksın, ya da ben mecburum, bana yardımcı olun diyeceksin. Gereğini yapacağız. 

"ABD'YLE GİZLİ ANLAŞTILAR"

Tillerson geldi, ordan çıkan kararla şeker fabrikalarını ortadan kaldırdılar. Cargiill'e sattılar. Hem şeker üretimini, hem de çiftçinin pancar üretimini hem de hayvan üretimini bitiriyorlar. Bunun takipçisi olacağız.

İl binamızı açacağız, Cenabı Allah hayırlı kılsın. Eğer benim başım öne eğilecekse, bugün başım gövdemden ayrılsın yanıma düşsün Ya Rabbim.

Editör: TE Bilişim