Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Bayrampaşalılarla buluştu. Akşener, "İnsanları bilerek yoksullaştırıp, yoksullaştırma politikası üzerinden oy aldılar" ifadelerini kullandı.

Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Bayrampaşa'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Orta Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen olan Akşener'i meydanları hınca hınç dolduran Bayrampaşalılar büyük bir coşku ile karşıladı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İYİ PARTİ KORKUSUNDAN AKILLARI UÇMUŞ"

"Hanımefendilerin ve gençlerin meydanda çoğunlukta olmasından gurur duyuyorum.

24 Haziran’da seçime gidiyoruz. Seçim kararını aldılar, her şey istedikleri gibi gitmedi şimdi ağlaşıyorlar.

Madem her şey iyi niye seçime gidiyorsun? Madem her şey kötü niye bir daha seni seçelim?

Beylikdüzü’nden bir arkadaş aradı. Bir binayı benim resimlerimle süslemişler. Bir kağıt gelmiş, resmi indirtmişler. Aradan 2 gün geçtikten sonra Erdoğan’ın resimlerini asmışlar aynı binaya. Buradan anlıyoruz ki İYİ Parti korkusundan akılları uçmuş.

Siz beni aday göstermeseydiniz. Bugün nasıl bir seçim olacağını kara kara düşünüyorduk. Erdoğan’ın buralara gelip miting yapmasının sebebi İYİ Parti’dir.

Mimar Sinan Üniversitesi’ne yazı yollamışlar. Denilmiş ki, “Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki ofisi yükseltilecek. 26’sına kadar çıkın oradan” Kardeşim bu nasıl bir doymazlıktır? Bin yüz elli odalı saray yaptın doymadın, binlerce ağaç kestin doymadın… Şimdi devlet okulundaki çocukları yer göstermeden, okulundan atmak nasıl bir olaydır? Ben Cumhurbaşkanı olduğum gün, bu talan bitecek."

"BUNUN ADI İHANETTİR"

"Tarımın bu hale geldiğini ilk defa görüyorum. Bütün araziler boş. Türkiye’de Gayri Safi Milli Hasıla’daki tarımın payı üçte bir düşürülmüş. 1 milyon insan işsiz kalmış. Türkiye, Fransa’nın süt hayvanı diye yetiştirdiği, içine antibiyotik bastığı hayvanları yiyor.

Ben tarımın cahilliklerinden bitirildiğini sanıyordum. Ama bu adamlar tarımı bilerek bitirmişler. Bunun adı ihanettir!

Bütün kurumları inceleyeceğiz dedik. Türkiye’nin bütün kurumları öyle bir arpalık haline gelmiş ki… Bu rakamları gördüğünüzde düşüp bayılırsınız.

Kendi bir baltaya sap olamamış çocukları trilyonlarla oynarken, bizim 4 yıllık üniversite mezunu gençlerimiz işsiz.

Gençlerimize iş bulana kadar vatandaşlık maaşı vereceğiz dedik. Asgari ücreti vergiden muaf tutuyoruz dedik. Bu şekilde refah arttıracak tedbirler alacağız dedik.

4 kere televizyona çıktım. Bütün adayların içinde bir tek bana kaynak sordular. Kaynakları söylüyorum:

TRT’ye yıllık 2,5 milyar TL ödüyorsunuz. Ahmaklar bu paraları yiyor. TRT’yi satacağım. 2,5 milyar TL cebinizde kalacak. Bir de satıştan gelen para var koyun onu cebe.

Lüks arabalara biniyorlar. Gelinleri biniyor, damatları biniyor. Bunların kira maliyetleri 8 milyar TL koyun onu da cebinize."

"Gitti Suriye’ye elini soktu. 4 milyon Suriyeli İstanbul’da. Cumhurbaşkanı seçilir, seçilmez Suriye’yi düzelteceğim. Ve Suriyelileri göndereceğim. 150 milyar TL harcanmış Suriyelilere, koyun onu da cebinize.

"YOKSULLAŞMA EKONOMİSİ ÜZERİNDEN OY TOPLADILAR"

2 milyon insanın çalıştığı şeker fabrikalarını sattılar. Şeker fabrikalarının 1 yıllık zararı, sarayın 10 günlük masrafı. Şeker fabrikalarını sattın. Nişasta bazlı şekere insanları mahkum ettin. İnsanları kanser ettin.

Bu arkadaşlar insanları yoksullaştırıp, yoksullaşma ekonomisi üzerinden insanlardan oy alma politikasına gittin.

Kanal İstanbul için 65 milyar dolar para harcanacak. Bunun karşısında ne alınacağını merak ediyorum. Mısır, Süveyş Kanalı’na 9 milyar dolar yatırarak genişletti. Yıllık 13 milyar dolar kazanıyor oradan.

"YAZIK DEĞİL Mİ O AĞAÇLARA?"

Okluk Koyu’nda milyonlarca ağacı kestiler. Yazlık saray yapmak için. Yahu yazık değil mi o ağaçlara? 5 gün kalacaksın orada."

Çılgın projelerle, paralar sizin cebinden çıkıyor. Yandaş müteahhitler zengin oluyor.

TİKA yıllık 8 milyar dolar para harcamış. Kolombiya’ya okul yapmış. Ekvator’da göl temizlemişler. Burada Ergene Çayı kokuyor.

Bu nasıl bir talandır? Bu nasıl bir yalan dolandır? Allah’ın izniyle hepsini düzeltmek boynumun borcu olsun.

"SİZDEN YÜZ BULDULAR"

Bir kadın adayı çıktı biz göçmenlere ‘ezik’ dedi. Elektrik parasını zamanında ödemek eziklik midir? Vergilerini zamanında ödemek eziklik midir? Bunun bilinçaltında Atatürk’e duyulan öfke var. Bunlara yüz verdiler AKP yöneticileri, oradan böyle konuşmaya yüz buluyorlar. Atatürk’ü de, Cumhuriyet değerlerini de bu ülkeden söküp alamazsınız!

Editör: TE Bilişim