Başkanlık Sistemine Hayır diyen Meral Akşener’e Çanakkale’de yapılan engelleme çalışmalarına tepkiler sürüyor. Başkanlık Sistemi için gerekli olan Anayasa Değişikliği Referandumda “HAYIR” diyeceklerini açıklayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Meral Akşener’in toplantısının engellenmek istenmesinin büyük bir hata olduğunu ve şiddetle kınadıklarını söyledi.

Yalova’da partisinin genişletilmiş istişare toplantısına katılan Vecdet Öz, Başkanlık Sistemi’nin ülkeyi sonu görülmeyen büyük bir karanlığa götüreceğini, Türkiye’nin bir bütün ve tek ses olarak el birliğiyle bu karanlığı üstünden atacağına inandığını ifade ederek, Başkanlığa Hayır diyenlerin en az evet diyecek olanlar kadar bu vatanın evlatları olduğunu söyledi.

Başkanlık Sistemi için gerekli olan Anayasa Değişiklik paketinin, Türkiye’nin kurucu gücü olan TBMM’den geçmesinin büyük bir hata olduğuna inandığını söyleyen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, “Zaten tasarı TBMM’den 330’un çok az üzerinde bir oy ile çıktı ve Cumhurbaşkanına gönderildi. Biz sayın Cumhurbaşkanının son bir aklı selim hareket ile Türkiye’nin temeline dinamit olarak gördüğümüz bu tasarıyı geri göndermesini beklerdik. Ama olmadı. Böyle olmadığı gibi bir de Hakk’a, adalete, demokrasiye, insan haklarına aykırı bu tasarıya hayır oyu kullanacak olanlar en yüksek ağızlardan teröristlerle eş tutuldu.

Türkiye’yi yönetenler bugün çok büyük bir akıl tutulması içerisindedir. Ancak, Yüce Milletimizin engin sağ duyusuna tüm kalbimle inanıyorum. Halkımız, Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, kurucu temel dinamomuz TBMM’yi koruyacak ve bu tasarıyı tarihin çöplüğüne bir daha geri dönmemek üzere atacaktır” dedi.

Parlamenter Demokrasinin uygulamalarında bugüne kadar pek çok eksiklikler olduğunu bunun nedeninin sistemden değil, bizzat Lider sultaları tarafından yaratılan Siyasi Partiler Kanunundan kaynaklandığını ifade eden Vecdet Öz, “Türkiye’yi yönetme hırsı ile gücü elinde tutmak ve milletimiz ile paylaşmak istemeyenlerin hatalarını bütün bir ülke çekmek zorunda değildir. Yaşanan bu sıkıntıları Siyasi Partiler Kanunu değiştirerek çok rahat bir şekilde çözebilirsiniz. Ancak, bunun yerine tutup tüm yetkileri tek elde toplayıp, bütün bir ülkeyi tek tipe çeviremezsiniz. Siz bunu isteyebilirsiniz ama, Türkiye bunu kaldıramaz. Madem siz bu yanlıştan dönmüyorsunuz, aziz Milletimiz sizi Referandumda Hayır diyerek bu yanlıştan döndürecektir” şeklinde konuştu.

Başkanlık Sistemi Referandumunda iktidarın tüm gücüyle yüklendiğini, bunun büyük bir adaletsizlik doğurduğu söyleyen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, “Referandum boyunca YSK’yı OHAL’dan aldıkları yetki ile bypass ettiler. Tüm ekranları aziz milletimizin haklı hayır sesine kapattılar. Ama olsun, biz meydanlarda, salonlarda aziz milletimiz ile bir olacağız. Hayır diyen bu milletin vatansever evlatlarıyla kucaklaşacağız. Sesi kesilenin sesi, nefesi kesilenin nefesi olacağız” dedi.

Meral Akşener’e Çanakkale’de yapılanların kabul edilemez bir uygulama olduğuna da değinen Vecdet Öz, “İktidarın tüm baskı ve engellemelerine rağmen, Cumhuriyetimizi, demokrasiyi, insan hak ve hürriyetlerini sonuna kadar yaşatacağız. Başkanlık Sistemi’nin ne kadar yanlış olduğunu her yerde anlatacağız. AK Partiye oy veren de bizim vatandaşımız, CHP’ye oy veren de bizim vatandaşımız. Bu bir seçim yarışı değil, ülkemize dayatılmaya çalışılan karanlık bir geleceği aziz milletimize anlatma yarışıdır. Bu anlamda, bugün Meral Akşener’e yapılanlar yarın bize de başkalarına da yapılabilir. Tüm kalbimle ve şiddetle bunları kınıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim