İYİ Parti lideri Meral Akşener, "İYİ Parti Dinliyor" etkinliği kapsamında Anadolu turuna devam ediyor.

Mardin'de yoğun ilgiyle karşılanan Akşener, "Ben buraya konuşmaya ve buradaki insanlara nutuk atmaya değil, insanların dertlerini sorunlarını dinleyeme geldim" dedi. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk Hava Yollarının tarifeli uçağı ile dün Mardin'e gitti. Saat 10.00'da Mardin hava alanına iniş yapan Akşener'e ziyareti sırasında Divan üyeleri, milletvekilleri ve partililer eşlik etti. Mardin Havaalanında Akşener ve beraberindekileri yüzlerce vatandaş çiçeklerle karşıladı. Daha sonra konvoylar eşliğinde Mardin şehir merkezine hareket edildi. 

Esnaf ziyaretlerinde Mardinlilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Meral Akşener, esnafların ve vatandaşların tek tek sorunlarını dinledi. Kendisine sevgi gösterinde bulunan Mardinlilerin fotoğraf çektirme isteğini de kırmayan Akşener, bol bol fotoğraf çektirdi. 

İYİ Parti Lideri Akşener'e, birçok vatandaşın işsizlikten yakındığı görüldü. El yapımı sabun satan bir kadın esnafın, "Buraların en büyük sorunu işsizlik. Kadınlar olarak bizler el yapımı ürünler yaparak satıyoruz. Fakat eşlerimiz işsiz durumda" sözlerine Akşener, "Buraların en önemli sorunu işsizlik ve bütün sorunların kaynağı aslında bu sorun. Buralarda istihdam imkânı yaratıldığında birçok sorunu daha çabuk halledebileceğiz. Yüzyıllardır her kültür, her din ve her renkten insanın kardeşçe yaşadığı Mardin iyiliğin merkezi oldu. Gündelik hayatının zenginliğiyle, ekonomisiyle, kültürüyle bir açık hava müzesi olan Mardin'i eski güzel günlerine hep birlikte getireceğiz" şeklinde cevap verdi. 

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Meral Akşener, şunları söyledi:

"Binlerce yıllık Mardin'in kültürünü, tarihini bilmeden belediyecilik yapanlar esnafı kendi kaderine terk etmiş, şehirde turizm yok olmuş. Tarihi İpek Yolu bunu hak etmiyor. Amacımız her vatan toprağına hak ettiği o yüksek değeri vermektir! Ben buraya konuşmaya ve buradaki insanlara nutuk atmaya değil, insanların dertlerini sorunlarını dinleyeme geldim. Ne gibi sıkıntıları var dinleyeceğiz. Bizlerin İYİ Parti olarak zaten çalışmaları var. Ama buradaki vatandaşlarımızı dinledikten sonra alacağımız notlarla bu bölge için neler yapabiliriz düşüneceğiz ve üzerinde çalışacağız. Bütün bu sorunları çözmeye adayız."

Vatandaşlar Akşener'e bölgenin sorunlarını aktarırken, esnaflar ise bölgede OHAL nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Akşener, bu sorunların iktidar olduklarında mutlaka üstesinden geleceklerini, bu kapsamda halkın desteğini beklediklerini aktardı.

Ardından Akşener, tarihi bir konakta Mardinlilerle ve vatandaşlarla yemekte bir araya geldi. Yemekte Akşener'e dünyanın en iyi 10 aşçısından biri olarak ödül alan Ebru Baydara Demir özel sunum yaptı. Akşener yemekten sonra ibrikle ikram edilen gül suyu ile ellerini yıkadı.  

Cercis Murat Konağı'ndaki öğle yemeğinin ardından Kasımiye Medresesi ziyareti ile devam eden Mardin programının son durağı Erdoba Elegance Otel'deki sohbet toplantısı oldu.

Samimi bir havada gerçekleşen toplantıda Mardin'in ve Mardinlilerin sorunlarını dinleyen Akşener, "Merak etmeyin, bütün bunların üstesinden gelmek için buradayız. Türkiye'nin iyi olması için yola çıktık, desteklerinizle inşallah başaracağız" deyince salonda alkış tufanı koptu. Akşener, "Siz böyle destek olduktan sonra inanın karşımızda kimse duramaz. Türkiye'nin tüm sorunları partimizin güneşiyle kar gibi erir gider" diye konuştu.

ESNAFA SİFTAH YAPTIRDI

Mardin'in tarihi kuyumcular çarşısında esnaf ziyaretlerinde bulunan Akşener'in esnaflara yönelttiği, "Siftah yaptınız mı?" sorununa karşılık birçok esnaf ise "Hayır" cevabı verdi. Bunun üzerine Akşener, küçük de olsa alış veriş yaparak esnaflara siftah yaptırmaya çalıştı. Akşener, esnaftan siftah amacıyla satın aldıklarını kendini izleyen gazetecilere ve partililere hediye etti. Akşener çarşı ziyareti sırasında her esnafa, "Sizden oyunuzu alabilecek miyiz?" diye sormayı da ihmal etmedi. Bu soru karşısında esnafların da cevap vermediği bazılarının ise gülerek karşılık verdiği görüldü.

Esnaf ziyafetinde el yapımı tespih dikkatini çeken Akşener, kendisinin tespih kullanmadığını ama iyi bir tespih koleksiyonu olduğunu söyledi.  Takı takmayı pek sevmediğini ifade eden Akşener, çünkü kıyafetlerine uymadığını belirtti. Akşener, "Gençken ben de takıyordum çok seviyordum. Fakat şimdi takamıyorum" diye konuştu. Akşener, Süryani ustalarının bulunduğu çarşıya da ziyarette bulundu. 

Editör: TE Bilişim