İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in 24 Haziran seçim çalışmaları kapsamındaki bugünkü durağı Amasya.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Madem her şey iyi niye apar topar seçime gidiyorsun? Madem her şey kötü niye bir daha seni seçelim?

İki ittifak kuruldu biri Cumhur İttifakı, milli ve yerliymiş. Bizim ittifakımız olan, Millet İttifakı’na edilmedik hakaret kalmadı. Erdoğan seçimden önce ülkelerle danışıklı dövüşe girer. Sonra seçim biter, arka kapıdan girer. 'Ne vereyim abime?' moduna girer.

Amerika’ya Osmanlı tokadı atmak için gittiler. Tillerson’la görüştüler, sonra şeker fabrikalarını sattılar. Amerikan şirketi böyle istedi çünkü. Kalan şeker fabrikalarını da emin olun yandaşlara satacaklar.

"FABRİKALARIN ZARARI SARAYIN BİR GÜNLÜK MASRAFI"

Çiftçi para kazanıyor. Hayvancılık yapan da pancarın küspesiyle hayvanını besliyor. Önce pancara kota getirdiler, sonra Amerika’nın isteğiyle bunları zayıflatarak, zarar eder hale getirdiler. Zararı da Erdoğan’ın oturduğu sarayın bir günlük masrafı.

"HASTA DEĞİL MÜŞTERİ"

16 yılda 2,5 trilyon dolar para topladılar. Bu para nereye gitti? Amasya’ya bir faydası oldu mu? Türkiye’ye bir faydası oldu mu? Bu paranın içinden sadece bölünmüş yol yapıldı. 3. Köprüyü yaptılar garanti verdiler. Bu parayı Amasyalı ödüyor. Şehir hastaneleri yaptılar, müşteri garantisi verdiler. Hasta değil ‘müşteri’ dikkatinizi çekerim. Biz çok ciddi projeler hazırladık, kuruşuna kadar hesapladık.

"SARAYA FİNO OLACAĞIMA İNSANLARIN GÖNLÜNE GİRERİM"

Beni televizyona çıkarmıyorlar, sarayın ekranına çıkacağıma meydanda olurum daha iyi. Saraya fino olacağıma,  insanların gönlüne girerim daha iyi!

Gençlerin başını öne eğdirmemek için 500 Lira vatandaşlık maaşı vereceğim dedim. Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuruyoruz. Herkes borçlu. Dedik ki, ‘Biz bir defalığına 4,5 milyon insanın borcunu sileceğiz’. Kaynak sordular…

Meşhur çılgın proje ‘Kanal İstanbul’ 65 milyar dolar yatırılacak. Bu proje Amasyalıya ne fayda getirecek? Amasya'da istihdam yaratacak mı?

"TRT'DEKİ AHMAKLARIN YEDİĞİ 2,5 MİLYAR TL'Yİ AMASYALILAR YİYECEK"

Eğitimde iyi okul, kötü okul; zengin çocuğu, gariban çocuk, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen böyle bir şey olabilir mi? Bunu düzelteceğiz dedik, kaynak sordular. Bakın söylüyorum kaynağı ben: 'TRT’yi satıyorum'. Buradan ahmakların yediği 2,5 milyar TL var, bu cepte. Bir de TRT'nin satışından gelen para var, o da cepte. 

Suriye ile ilişkimizi düzelteceğim. 4 milyon Suriyeliyi ülkesine göndereceğim. Suriyelilere harcanan para 150 milyar TL koyun onu da cebe.

Çiftlik kurumlar var, onları düzenleyince oradan geliyor 4,5 milyar TL; onu da koyun cebe.

Bakanların damatlarının, gelinlerinin bindiği arabalar var. Onları da o arabalardan indirince 8 milyar TL daha cebimize koyuyoruz.

"MOGADİŞU'YA KARAYOLU YAPMIŞLAR"

Başbakan dedi ki, 'Meral Akşener TİKA’yı, FETÖ’'nün talimatıyla kapatacak'. Bana milletimizden başka kimse talimat veremez. Siz kendiniz hep Penilsilvanya’dan talimat aldığınız için beni kendinizle karıştırıyorsunuz. Verin İçişleri Bakanlığı’na talimatı madem böyle bir durum var, beni tutuklasınlar. Sayın Başbakan hem yalan söylüyor, hem iftira atıyor. İspatlamayan şerefsizdir, insan değildir!

TİKA’yı incelediğimizde yıllık 8 milyar dolar harcadığını görüyoruz, 6,5 milyar dolarını vatandaştan alıyorlar. Kamboçya’ya aşçılık okulu açmışlar. Mogadişu’ya karayolu yapmışlar. Utanın utanın devlet yönetiyorsunuz! Ciddiyetsiz adamlar!

"BUNLAR FETÖ'YLE MÜCADELE EDEMEZ"

13 yaşındaki çocukları FETÖ’ye kaptırırsanız, emanete hıyanet etmiş olursunuz. Beş günlük ere müebbet verildi. Çocukların üst üste hapis cezası alması, komutanların kaçması ihanettir. Damatları FETÖ okullarından mezun olan adam,  bu mücadeleyi yapabilir mi? Hepsi iç içe girmiş, aynı odadan çıkmışlar.

Siz açlıktan gökyüzüne bakın, TİKA Kamboçya’ya okul yaptırsın. Fatura bile yok, onlarda fatura da olmuyormuş. Devlet ciddiyetini görebiliyor musunuz? Şimdi yandaşların parası bitti heralde kahve işletenlerin parasına göz diktiler.

Erdoğan Millet Bahçesi yapacağını söyledi. Sonra ‘yerde yuvarlanacaksınız’ dedi, bu ayıptır. Sen milleti ne görüyorsun?

"ADALET DEVLETİN DİNİDİR"

Adaleti hakim kılmamız lazım. Bir söz var ‘Adalet devletin dinidir’ diye, bunu uygulamamız lazım. Erzurum’da bir adayımız var. Sevilen bir ailenin oğlu, o çalışmasın diye, köylere kaymakam gönderip, aileleri tehdit ediyorlar.

Editör: TE Bilişim