Nevşehir Diriliş Meydanı'nda halka hitap edecek olan Akşener'i, alanı hınca hınç dolduran on binlerce Nevşehirli karşıladı.

Akşener, vatandaşlara hitap etti.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biz israfı önleyeceğiz. Yolsuzlukları ve rüşveti önleyeceğiz. Dolayısıyla gençlerimize iş, yaşlılarımıza ferahlayacakları bir imkan, emeklilerimize yılda iki defa bin 500 liralık ikramiye. Çiftçilerimizin elektrikle ilgili sorunlarımızın çözülmesi.

Binali Yıldırım çıktı TİKA'yı kapatıyorlar dedi. Ben TİKA'yı kapatacağım demedim. TİKA kardeşlik bağı kurulsun diye kuruldu. Binali Yıldırım böyle bir iftira atınca TİKA'yı bir araştıralım dedik. 8 milyar dolar TİKA para harcıyor. 

Nerelere para harcamış söyleyeyim ben size.

"TİKA'DA YILLIK 36 MİLYAR TÜRK LİRASI HARCANIYOR"

Kolombiya'da okul yapmış, Ekvator ülkesinde haliç temizlemiş, bunun gibi bir sürü şey yapmış. Tam 36 milyar Türk lirası harcamış. 

Nevşehir çiftçi yeri. Nevşehir pancar, üzüm, çiftçi yeri. Peki ey çiftçi kardeşlerim, 2006'da gayrı safı milli hasılamızın yüzde 1'ini devlet size vermek zorunda. Devlet bu paranın yarısını hiç etti. 

"SIRADA TOKİ VAR"

Bu harcamaların nereye gittiğini, kimin cebine girdiğini sorduğumuz için suçlu olduk. Şimdi sırada TOKİ var TOKİ. 453 milyar dolar kredi alındı, 70 milyar dolar fabrikalar satıldı ve 2 trilyon dolar 16 yılda sizin cebinizden çıkan vergi. Toplarsak 2.5 trilyon dolarlık para. Nevşehir'e ne geldi? Hiç. 

Gencine iş vermek zorundadır bir ülke, bir devlet. Bu gençlerimize iş bulamadığımız süre içinde de 500 TL vatandaşlık maaşı vereceğim.

3 bin 600 göstergeyi getireceğiz, öğretmenlerde 'o öğretmen, bu öğretmen' işini kaldıracağız ve memuriyette mülakatı kaldıracağız.

"BİZ MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ"

Üzüm 10 yıldır 50 kuruş, hiç artmadı dediniz. 36 milyar lira para size verilmeliydi, onun yarısını verdiler, yarısını hiç ettiler. Türkiye hayvan ithal eden, tarım ürünleri ithal eden, buğdaydan mercimeğe kadar ithal eden bir ülke haline geldi. Geleceğin savaşları gıda ve sudan olacaktır. Bu ülkenin cari açığına, tarım ürünlerinin ithalatına ne kadar etki ettiğini sizlerle paylaşacağım. 

Ben bir köy kızıyım. Köyümüzde tütün ekilirdi bitti. Köyde her şey hazır yeniyor artık. Bu para neyle geliyor? Borçla geliyor. İşte tıkanmanın sebebi bu. Bu millet irfan sahibidir, çalışkandır. Biz bu millete güveniyoruz. Erdoğan'la temel farkımız bu.

Kaynak soruyorlar anlatayım. Suriye'nin içine elini soktu, 4 milyon Suriyeli buraya geldi. Ben Cumhurbaşkanı seçileyim ilk işim Suriye'deki işleri düzeltip, bu kardeşlerimizi ülkelerine geri göndermek olacak.

Yolsuzluğu, rüşveti önleyeceğiz oradan da bir hayli para gelecek. Makam araçları var. Tam 8 milyar Türk lirası. Ben seçilir seçilmez inin arabalardan diyeceğim. Ve 8 milyar Türk lirası da oradan koyun cebinize. 

Şimdi TİKA'nın 8 milyar dolar, 36 milyar Türk lirası Kolombiya'da ne işin var kardeşim senin? Sudan'ın bilmem ne adasında ne işin var senin? Ekvator'un bir haliç bölgesinde ne işin var senin? Burada okullar, köy okulları yıkılıyor. Dolayısıyla bütün bunları gözden geçireceğiz. 

TRT yıllık 2.5 milyar Türk lirası harcıyor. Sizin cebinizden gidiyor. Ben TRT'yi satıyorum. Ben TRT'de yayına çıkmayacağım dedim, Erdoğan da çıkmadı. Ben TRT müdürünün yerinde olsam istifa ederim.

Saray'a 13 günde harcanan para Şeker Fabrikaları'nın yıllık masrafına eşit.

Tüm bunların düzeltilmesi için, gençlerimizin başı dik, iş sahibi ve evlilik düşünmesi için İYİ Parti ve kadroları bu ülkeyi yönetmeye hazırdır. Dış politikayı düzenlemek için, ekonomiyi üreten bir ekonomi haline getirmek için, pancar kotasını kaldırmak için, Nevşehir'i bir turizm kenti yapmak için biz hazırız.

Sizden 24 Haziran'da bu kadroyu seçmenizi istiyorum. 2 şapkam var benim. Birisi İYİ Parti Genel Başkanı, diğeri de Cumhurbaşkanı adayı. İkisine de oy istiyorum.

Başaracağız, başaracağız, başaracağız. Allah'a emanet olun."

Editör: TE Bilişim