İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Akşener'in Rize'den sonraki durağı Gümüşhane oldu.

Gümüşhane'de coşkulu bir kalabalığın karşıladığı Akşener, izdiham nedeniyle sahneye çıkmakta zorluk çekti.

Vatandaşlara seslenen Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"24 Haziran’da bir karar vereceksiniz. Dileğim ve umudum o dur ki Gümüşhane’den, Meral Akşener çıksın. Bütün vaatlerimizi gezilerimiz esnasında gençlerden aldığımız, hanımefendilerden aldığımız, memurdan aldığımız önerilerden oluşturduk. İnsana dokunan projeler yaptık. Bunlardan bir tanesi tarımda çalışan kadınların 5 yıllık sigortasını devletin üstlenmesi. Çiftçilerin tarlasınla barışmasının yolunu açmak. Gıda ithalatini kesmek öncelikli hedefimiz. Üretim olmadan kalkınma olmaz.

"İŞSİZ GENÇLERE 500 TL VATANDAŞLIK MAAŞI VERECEĞİZ"

Gençlerin başını eğik gezdirmeyeceğiz. Bu çocuklara istihdam yaratana kadar bu çocuklara 500 lira maaş vereceğiz. Birçok insanın kredi kartlarından dolayı borcu var. Bankalar borcu onda bir fiyatına şirketlere satıyorlar. Bunu da bir seferlik ortadan kaldıracağız. Bununla ilgili bana kaynak soruyorlar. Bir tek bana soruyorlar bu kaynak sorusunu. 8 milyar Türk Lirası bu ne biliyor musunuz? 2018 bütçesinin yüzde biri. Bu para damatların, bakanların, bakan çocuklarının, bakan gelinlerinin bindiği lüks arabaların kira parası. Diyeceğim ki ‘inin o arabalardan’.

"ÇİFTÇİYE MAZOTU 3 KATINA VERİYORSUNUZ"

Geleceğin en önemli savaşı su ve gıda üzerinden olacaktır. Tarımcılar mazot pahalı olduğu için, yem pahalı olduğu için tarıma küstü. Yattaki mazotu 1,5 liraya satıp, çiftçiye 3 katına satıyorsunuz. Bizim çiftçimiz rahat bir nefes alacak. 5 yıl içinde ithalatı durduracağız. Bizim en önemli 3-4 tane tarım ürünümüz var. Pancar kotalı, Sırbistan’dan et ithal ediyorlar. Konya’ya buğday ithal ediyorlar. Sırbistan’dan domuz kemiğiyle beslenmiş sığırları getirdiler. Hepimize yedirdiler. Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsun.

"YÜZDE 70 HASTA GARANTİSİ VERDİLER"

2,5 trilyon dolarlık bir gelir var, alınan borçlarla bu gelirler nerede? Fabrika yapıldı mı? İstihdam yaratıldı mı? Bu paralar bir tek müteahhitlerin cebine girdi. Ama bunla yapılan köprülerin, çılgın projelerin sahibi siz değilsiniz. Yandaşlar bunların sahibi. İhalenin birimi hep insan, böyle bir şey olabilir mi? Hastane yapıldı yüzde 70 garanti verdiler. O yataklar boş kalınca ne oluyor? Sizin cebinizden çıkıyor. Hazine de bu projelerin garantörü. Buradan yemin ediyorum, Cumhurbaşkanı olursam bu projeleri alacağım elime inceleyeceğim.

"TRT'DEN BİR SÜRÜ AHMAK ZENGİN OLUYOR"

Nereye gitsem en büyük sorun genç işsizliği. Bunu çok ciddiye alıyoruz. Gençlere iş vermek devletimizin borcudur. Bu borcu yerine getirmek için her yıl 50 milyar dolar yatırım yapacağız.

Bana iftira attılar TİKA’yı kapatacağım diye, benim ağzımdan böyle bir laf çıkmadı. YÖK’ü kapatacağım dedim, TRT’yi satacağım dedim. TRT’den bir sürü ahmak zengin oluyor. Program yapıyorlar, izleyen yok.

TİKA denilen kuruluş yılda 8 milyar dolar para harcıyor. Bunun 6,5 milyar doları sizin vergileriniz. Nereye harcadığı belli değil, çalışan sayısı belli değil. Bu nasıl bir arpalıktır? Ben bunu da araştıracağım. Hırsızlık yapanları, hak yiyenleri hepsini yargı önüne çıkartacağım.

"HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA"

Neymiş FETÖ talimat vermiş. Koskoca başbakan bunları söylüyor. Tutuklatsana beni kardeşim. Ama yapamazsınız. Biz 40 kişiyiz birbirimizi biliriz. Kim FETÖ'cü ben bilirim. Hepinizin damatları FETÖ okullarından mezun. İsmail Kahraman diye bir adam var. Bunun damadı kaçak. Damadının iş yerine kayyum geldi. Kayyum kim biliyor musunuz? Diğer damadı. Çaycıyı çorbacıyı tutukladılar. Zengini kaçtı. Kendi FETÖ’cüleri kral gibi yaşıyorlar. Bana iftira atan herkes şerefsizdir, ahlaksızdır. Hadi görelim bakalım ‘Halep oradaysa, arşın burada’

"PEŞMERGEYİ 29 EKİM'DE SINIRDAN GEÇİRDİLER"

Aynı şeyi PKK’ya yaptılar. Barzani’ye konfeti patlattılar. Habur’da çadır mahkemeleri yaptılar. Oslo’da PKK ile kakara kikiri bu ülkeyi pazarladılar. Peşmerge tam 29 Ekim’de sınırdan davulla zurnayla geçtiler. Lahmacun paralarını bile siz verdiniz. Siz şimdi yerli ve millisin biz değiliz öyle mi? Bak aynaya orada FETÖ’yü göreceksin. Bunlar bu mücadeleyi yapamaz, para çıkarı olan yapamaz.

'Amerika’ya Osmanlı tokadı atacağız' dediler. 4 saat görüştüler. Sonra oradan ne çıktı? Şeker fabrikalarının satışı çıktı. O fabrikaları alanlar, sakın o fabrikalara elinizi sürmeyin onları geri alacağım geri!

"PARLAMENTER SİSTEMİ DAHA SAĞLAM İNŞA EDECEĞİZ"

Sizin yaptığınız her hatanın sonucunu bu vatan evlatları canıyla ödüyor. 24 Haziran’da bir karar vereceksiniz, ya bu devran devam edecek ya da her şey değişecek. Çocuklara, kadınlara uzanan elleri yakacağım! Gençlerimiz iş bulacak. Parlamenter sistemi daha sağlam bir şekilde inşa edeceğiz. AKP’den kağıt götürmeden çocuklarınız uzman çavuş olamıyor, taşeron işçi olamıyor. Çocukların cebinde 1 TL var. Bakan çocuğunun hatırlayın, bakan soruyor “Oğlum hangi evdesin?” diyor kaç tane evleri var düşünün. “Evde para var mı oğlum?” diyor. Çocuk da diyor ki 'Az para var 2 trilyoncuk.'

"BAKAN ÇOCUKLARININ DEĞİL VATAN ÇOCUKLARININ YANINDA OLACAĞIZ"

Senin çocuğunun cebinde 2 lira varken, bakan çocuklarının cebinde 2 trilyon varsa bu düzen değişecek! Bakan çocuklarının değil vatan çocuklarının yanında duracağız! Bizim için canını koruyan polislerimizin 3600 problemi var. 3 bin 600 diye diye Sayın Erdoğan başta olmak üzere herkes 3 bin 600 ek göstergeyi konuşur oldu. Ben polislerin nasıl yaşadığını biliyorum. Çoluk çocuk göremiyorlar.

O 3 bin korumayla geziyor. Ben 3 korumayla geziyorum. İmanla korku aynı yürekte olmaz. Biz eğer inanmışsak ecele iman etmeliyiz. Buna iman ettiğin zaman korku senden korkar. 

Editör: TE Bilişim