MHP'de Genel Başkan'a bayrak açarak aday olan ve Devlet Bahçeli'nin kendisinden "Ülkü ocaklarından yetişmiş değerli bir dava adamıdır.

Partimizin birçok kademesinde görev yapmış adaylar arasında tek ülkücü kendisidir" sözleriyle bahsettiği Koray Aydın, 15 Mayıs Pazar günü olağanüstü kurultay girişimi için toplandıkları Ankara'da genel başkan adaylarından Meral Akşener'in kendilerinden bağımsız hareket ettiğini savunarak, "Ben olağanüstü kurultayın yapılmasını mecburiyet olarak görüyorum.

Meral Hanım bunu kendi alanı haline çevirmeye çalışmasından uzaklaşmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Devlet Bahçeli'nin kendisi için kullandığı "Aralarındaki tek ülkücüdür" ifadesiyle ilgili de konuşan Koray Aydın, "Ülkücü demek durum tespitidir. Sinan Oğan da, Ümit Özdağ da ülkücüdür. Meral Akşener de ülkücü olduğunu söylüyor. Yarışa talip olan herkesin ülkücü olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Koray Aydın'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: Özellikle 80 sonrasında, ülkücülerin kaçak muamelesi gördüğü siyasetin her döneminde var olan, görev almış, hemen hemen de partinin bütün kadamelerinde görev almış birisiyim. Bana ülkücü demek durum tespitidir. Sinan Oğan da, Ümit Özdağ da ülkücüdür. Meral Akşener de ülkücü olduğunu söylüyor. Yarışa talip olan herkesin ülkücü olduğunu düşünüyorum.

Ben aslında Pazartesi günü çok dikkat çekici bir uyarıda bulundum. Çünkü yürütmekte olduğumuz MHP olağanüstü kongre yapılma süreci darbe aldığı, birlikte verilen görüntünün istismar edilerek, bir arkadaşımız tarafından kendi lehine çevirme gayretini iyi niyetle samimiyetle, zarar vereceğini ifade ettim. MHP'nin işleyişine ve yapısına aykırı bir durum çıkaracağının farkındalığıyla dikkat çektim. Ben bunu her zaman yaparım, yapmak zorundayız.

Miting yapacak çok zamanımız olur. Kongre kararı alınıncaya kadar yapılan mitingleri onaylamıyorum.

Bahçeli beni aramadı. Bu tür görüşler de gerçekçi yorumlar değil. Biz kongrenin toplanması için başlangıçta 3 kişi, şimdi 4 kişi hayata geçirmeye çalıştık. İmza topladık, hukuki süreci başlattık. Herkes biliyor ki bu süreçte yapıcı bir durum sergiledim. Hoşuma gitmeyen davranışlar oldu, bir kenara koydum. Aramızda var olan güzel görüntünün kişisel çıkışlarla verecek zarara dikkat çekiyorum.

Biz orada süs bitkisi gibi dolanacak insanlar değiliz. Meral Hanım kendisini güçlü görüyorsa, sandıkta artırmaya çalışır. Ortada seçim yokken MHP içerisinde yapay bir kavgaya itebilecek şeylerin ileride ne tür sıkıntılar yaratabileceğini görüyorum. MHP içerisinde siyaset yapacak kararlılığı MHP tabanının beklediğini düşünüyorum.

Partide bir lider ve yönetim değişikliğinin yapılması için mücadele veriyoruz. Bu işe gönül veren insanların sorumluluk almalarını istiyoruz. MHP içerisinden yeni bir parti çıkacağı sözlerini şiddetle reddettik. Daha düne kadar Meral Hanımın da Sinan Beyin de aramıza bir düşmanlık tohumu sokabilecek bir zeminin oluşmaya başladığını görüyorum. Doğru şeyler değil bunlar.

Editör: TE Bilişim