Sonraki süreçte İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Fevzi Karaca'yı görevden almıştı.

Karaca yaptığı açıklamada "Beni il başkanı olarak görevlendirdiler. Ancak daha sonra Ali Kamış adında bir avukatı il ve ilçeleri teşkilatlandırılması için görevlendirdiler. O zaman bana ne gerek var. Ben de buna itiraz ettim” diye konuştu. Karaca, “Teşkilatları ben yönetmeyeceksem, kukla olurum. Kukla başkan olmaz" demişti.

Fevzi Karaca'dan boşalan koltuğa Dr. İbrahim Özel atanmıştı.

Dr. İbrahim Özel halen İYİ Parti Mersin İl başkanlığı görevini yürütmektedir.

4 Mart 2018 Pazar günü yapılacak olan İYİ parti il kongresine sürpriz bir isim aday olacağını açıkladı.

Değişimin Ana Gücü Mersin Hareketi başkalığını da yürüten İş adamı Mahmut Özsavran.

Özsavran yaptığı açıklamada "Genel Merkez mevcut il başkanı Dr. İbrahim Özel beyle tek aday ve tek liste ile seçime gitmek istiyor. Taban bu manada bir tepki gösteriyor. Demokrasinin ve yarışın olabileceği bir yapıda bizde demokratik hakkımız kullanıyoruz. Bende bu noktada adaylığımız açıkladım.

Tek liste yerine iki adayla yapılan bir seçim olsun istiyorum." dedi.

Bunun bir "tepki" olup olmadığını sorduğumuz  Özsavran "Genel merkezin böyle tek  listeyle seçime gitmesine şahsım olarak tepkiliyim. Tek bir oy alsam bile ki "delegenin teveccühünü biliyor ve görüyorum" çok kıymetli bir oy olacağını söyleyebilirim"  dedi.

Editör: TE Bilişim