MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, ilginç bir yöntemle aday olduğunu duyurdu.

MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve KTÜ İİBF Öğretim Üyesi Hüseyin Örs, öyle bir adaylık açıklaması yaptı ki; rakipleri de şaştı bu işe.  Hiçbir basın ve medya grubuna haber vermeden, basın toplantısı ve açıklaması  yapmadan kendi sosyal paylaşım sayfasında aday olduğunu ilan eden Örs’e müthiş destek geldi.

Kendine ait sosyal paylaşım sitesinden “İcazeti anamdan aldım” diyerek başladığı paylaşımını “Milliyetçi Hareket Partisinden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım. Mevlam neylerse güzel eyler…” sözleri ile bitiren Örs, belki de Türkiye’de adaylığını sosyal medyada açıklayan ilk aday oldu.

Aslında Örs’ün bu açıklaması  MHP’deki değişimin de bir işareti sayılabilir. Adaylık ilanında günlük hayattan annesi ve oğluyla çekilmiş çok özel bir fotoğraf yayınlayan Örs’ün açıklaması çok geniş yankı buldu. Sosyal paylaşım sayfaları için rekor sayılabilecek bir beğeni ve yorum alan Örs’ün paylaşımı twitter’da da en çok paylaşılanlar arasına girdi. Örs bu hareketi ile Trabzon’daki adaylık sürecine farklı bir tarz getireceğinin de ilk işaretlerini verdi.

Örs’ün açıklamasına çok farklı çevrelerden yorumlar geldi. Ama bunların içinde bir tanesi var ki; çok ilginç ve anlamlıydı. CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan, MHP adayı Hüseyin Örs’ün paylaşımına şu yorumu yaptı: “Sevgili hocam , yolumuz ayrı düşse de adam gibi adamsın, her türlü makama layıksın, her görevinde üstesinden gelecek çaptasın. Hayırlı olsun, Allah utandırmasın...” . Bu mesaj, ilklerin yaşandığı bir adaylık açıklamasında gözlemlenen başka bir ilkti.

 

Görünen O ki; Hüseyin Örs , yerel seçimlerinde Trabzon’da rakiplerinin propaganda stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden olacak gibi.

Editör: TE Bilişim