Feshedilen MHP İl yöneticileri basın açıklaması yaptı
MHP GENEL MERKEZİ KİRLİ BİLGİLERLE HAREKET EDİYOR
Kesin ihraç ve kapatma istemiyle kapatılan Osman Aslan yönetimindeki il yönetim kurulu üyeleri bir basın toplantısı düzenleyerek MHP Genel merkezinin kirli bilgilerle mesnetsiz iddialara sarılarak kongre ile göreve gelmiş bir il teşkilatını araştırma soruşturma yapmadan görevden almalarına isyan ettiler. 
Uzun yıllar MHP hareketine hizmet eden eski il yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında görüşlerini kamuoyuyla paylaştılar.
MHP İl Başkanı Osman Aslan'ın kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından MHP Adıyaman İl Teşkilatı kapatılmıştı. 
MHP Genel Merkezi daha sonra teşkilatı yeniden kurma ve İl Başkanlığını yürütme görevini Mithat Solgun’a verdi. Yaşanan bu gelişmelerin ardından MHP il yönetiminde daha önce bulunan İl Başkan Vekili Zeki Dişkaya, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Toprak, İl Genel Sekreteri Ahmet Türk, İl Muhasibi Ramazan Şerif Ulum, İl Disiplin Kurulu Başkanı Recep Kılıç ve teşkilat mensupları ortak basın açıklaması yaptı.
İl Genel Sekreteri Ahmet Türk, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dr. Devlet Bahçeli ve Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Şefkat Çetin imzası ile MHP Adıyaman İl Başkanı Sayın Osman Aslan kesin ihraç sistemi ile merkez disiplin kuruluna sevk edilmiş olup, MHP Adıyaman İl Teşkilatı ise kapatılmıştır.
Edindiğimiz bilgiler, buna gerekçe olarak MHP Adıyaman İl Başkanı Sayın Osman Aslan’ın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti’ye geçiş yapacaklarına dair kirli bilgiler ışığında bu kararın alındığına dairdir. 
AK PARTİYE GEÇİLECEĞİ HABERİ YALANDIR İFTİRADIR
MHP Adıyaman İl Başkanı Sayın Osman Aslan’ın yönetim kurulu üyelerimize böyle bir telkinde bulunduğuna ve böyle bir faaliyet içerisinde olduğuna dair bilgi bulunmamaktadır. Ancak MHP Adıyaman İl Başkanı bireysel olarak böyle bir çalışma ve faaliyet içerisine girmiş ise bu sadece kendisini bağlar ve hesabını MHP Yönetim Kurulu olarak, MHP Genel Merkezi'nin tüzük ve ilkelerine bağlı olarak ülkücülerin siyaset yapma kurumu olan ve merhum başbuğumuzun emaneti olan MHP’de siyaset yapmaya ve 3 hilali hak ettiği yere taşımak için ülkücü terbiye ile hareket etme çabası içerisinde olacağımızı MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Bey'e ve teşkilatımıza söz veriyoruz.
PARTİMİZİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
MHP İl Teşkilatı yönetim kurulu üyelerinin hiçbiri AK Parti’ye geçmek gibi bir çalışma ve faaliyet içerisinde kesinlikle değildir. MHP genel merkezimize bazı kamu görevlileri ve yönetim kurulu üyeleri dışında bazı kirli ve mesnetsiz bilgiler aktarılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”  Şeklinde yapılan açıklama sonrası basın mensuplarıyla sohbet edin eski il yöneticileri MHP hareketinden hiçbir zaman kopmadıklarını ve seçimlerde partilerinin Adıyamanda başarılı çıkması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söylediler.
Haber:Songül Akbaş-Aysun karakuş

 

Editör: TE Bilişim