Grup adına açıklama yapan Afyon Merkez İlçe eski Başkanı Alper Yağcı, "yüreğimiz buruk ama doğru olduğuna inancımız tam olarak sayın Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte basın açıklamasının tam metni:
Sayın Milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi ve belediye meclis üyelerimiz, uzaktan ve yakından basın açıklamamıza katılan destek veren kıymetli dava arkadaşlarımız, hanımefendiler, beyefendiler ve basınımızın saygın temsilcileri; yapmakta olduğumuz basın açıklamamıza teşriflerinizden dolayı hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin temel hedefi savunduğu düşüncelerini yaşatması ve iktidar yapmasıdır. Biz Türk Milliyetçilerinin mücadelesi, milletin ve devletin yüceltilmesi gayesinden ibarettir. Bu gaye, her türlü çıkar ve hesabın önünde gelir.

Bizler Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde demokratik hakkımızı kullanarak kongrenin yapılmasını talep ettik. Bu taleplerin keyfi olarak reddedilmesi ve hukukun hiçe sayılarak çiğnenmesi bizlere Milliyetçi Hareket Partisi’nde düşüncelerimizi gerçekleştirme imkanı tanımamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nde vermiş olduğumuz demokratik hak arama mücadelesi Türkiye’nin demokrasi ve adalet arayışına dönüşmüştür. En son 20 Haziran 2017 tarihindeki mahkemede yapılmış olan tüzük kurultayının iptali ve itiraz yoluna kapalı olan kararı çok istememize rağmen demokratik hakkımızı kullanmamıza tamamen engel olmuştur.

Türk Milliyetçilerinin parlamenter sistemden yana tavır ortaya koyarak referandum sürecinde vermiş olduğu demokrasi mücadelesi milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu sebeple yeni bir oluşumu (partinin kurulmasını) milletimiz istemiş ve yeni partiyi milletimiz kurma arzusu içine girmiştir. Yeni partimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine bağlı olacağına inancımız tamdır. Yeni kurulacak olan partimizin ülkede yeniden mülkün temeli olan adaleti tesis edeceğine, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla gerçek manada işletileceğine, kurumları ile güçlü bir devletin sınırları içerisinde huzurlu ve mutlu bir milletin yaşatılacağına, buna bağlı olarak bir refah toplumu oluşturulacağına, devlet yönetiminde keyfiliğe son verip, her ferdin devlet imkânlarından eşit faydalanmasının sağlanacağına, yeni partide devlet yönetiminde liyakat, devlete ve millete sadakatin esas alınacağına, Şeffaf, denetlenebilir ve hesap verilebilir bir düzen tesis edileceğine, Milli ve manevi değerlere sahip evrensel normlara uygun bir yönetimin benimseneceğine inanmaktayız.

Kötü yönetimler neticesinde ayrışan ve birbirinden uzaklaşan toplum fertlerinin yeniden ortak paydamız olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti noktasında buluşturmak ana hedefimiz olacaktır. Bugün, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasal, toplumsal ve ekonomik sıkıntılar milletin temel sorunlarını oluşturmaktadır. Türk siyasi hayatının tek kutupluluktan kurtulması ve normalleşmesi için yeni parti çok önemli katkı sağlayacaktır. Yeni partimiz inanıyoruz ki milletimizin bütün beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya sahip olacaktır.

Tüm bu sebeplerden dolayı Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapan TÜRK İSLAM DAVASINA ÖMRÜNÜ ADAMIŞ insanlar olarak yüreğimiz buruk ama doğru olduğuna inancımız tam olarak sayın Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyoruz.

MUTLU VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE ÇAĞRISIYLA yola çıkan yeni partinin başarılı olması konusunda Türk Milleti’nin talepleri dikkate alınarak, azimle ve kararlılıkla; inandığımız değerler, fikirler ve düşüncelerin iktidar olması için hep birlikte mücadele edeceğiz.

Bize her türlü iftirayı atabilir, hakaret edebilir, yalan dolanlarla önümüzü kesmeye çalışabilirler. Biz yinede hiç kimseyle kavga etmeyecek, herkesi kucaklayacak ve birlik içerisinde Büyük Türkiye hayalimize doğru yürümeye devam edeceğiz. 
Yeni oluşumun amacı Açlıkla, Yoklukla, Yolsuzlukla,
Yozlaşmayla, Yasaklarla, Hukuksuzlukla, Adaletsizlikle, Terörizmle mücadele etmektir.
Bu mücadele de milletimizle birlikte gelecek nesiller için çaba sarfetmeye hazırız ve mutlaka kazanacağız. Çünkü! Bizim mücadelemiz haktır, zafer mutlaktır...

Kamuoyuna saygıyla duyrulur.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

Editör: TE Bilişim