1 Kasım Seçimlerinde büyük oranda oy kaybeden MHP'de İl Başkanı Cem Akbudak, seçim sonuçlarını değerlendirdi. MHP'nin sadece Aydın değil ülke genelinde oy kaybı yaşadığına dikkati çeken Akbudak, milliyetçi hareketin başarıya ulaşması için köklü bir değişimin şart olduğunu belirtti.

Seçimde Aydın'da 15 bin oy kaybederek büyük kan kaybı yaşayan MHP'de İl Başkanı Cem Akbudak, Aydın ve Türkiye genelinde MHP'nin aldığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Alınan sonuçların kimseyi memnun etmediğini vurgulayan İl Başkanı Cem Akbudak, şöyle konuştu:

"Çıkan sonuçlara üzülmemek elde değil. Türkiye genelinde de büyük sıkıntılar var. Meclis Başkanvekilliği yapan Koray Aydın'ın, Genel Başkan Yardımcısı Sadi Durmaz'ın meclise girememesini buna örnek olarak gösterebiliriz. Aydın'da çıkan sonuçlara geri dönecek olursak, 7 Haziran'da MHP'ye oy veren bazı kesim bu seçimlerde AK Parti ve CHP'ye oy vermiş. Bunun sonuçları üzerinde durmak lazım. Aydın İl Teşkilatı olarak üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Ama sonuçların bu şekilde çıkmasından sorumlu olanların görevinden istifa etmesi gerekir. Bugün genel başkan yardımcıları seçilemiyorsa sıkıntı büyük demektir. MHP Genel Merkezi'nin alacağı kararları atacağı adımları bekliyoruz. Eğer onlar bir adım atmazsa MHP tabanı gerekeni yapar."

‘’SONUÇLAR İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ"

MHP Genel Merkezi'nin 7 Haziran'da alınan sonuçları iyi değerlendiremediğini savunan Cem Akbudak, o nedenle oylarının düştüğünü söyledi. Listelerin değişmesinin sonuçlara etkisini de değerlendiren Akbudak, "7 Haziran'da eski milletvekilimiz Ali Uzunırmak'ı suçlayanlar, 'o olmasaydı iki milletvekili çıkarırdık' diyenler şimdi nerede? O gün öyle söyleyenler bugün MHP'ye oy vermeyenler. Herkes onları biliyor zaten. Suçlunun Ali Uzunırmak olmadığı anlaşıldı en azından" dedi.

"BÜYÜK BİR REVİZYONA GİDİLMESİ GEREKİYOR"

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın MHP tabanında kanaat önderi olan kişileri arayarak partililerinin kendisinde oy vermesi için destek istediğini de iddia eden Akbudak, "Bazı partililer seçimlerde Mustafa Savaş, Mehmet Erdem için çalıştı. Biz onların hepsini biliyoruz. Dört ayda ne değişti de AK Parti'ye oy verildi? Yeri ve zamanı geldiğinde hepsini açıklarız. Tüm bu sorunlar çözülür ama teşkilatların genel isteği MHP'nin büyük bir revizyona gitmesi" ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE TOPLUCA İSTİFA EDERİZ"

Yaşanan oy kaybı sonucu istifa edip etmeyeceklerini de değerlendiren İl Başkanı Cem Akbudak, "Genel Merkez'in kendi isteğiyle bir olağanüstü genel kurul kararı alması gerekiyor. Bu kararın alınması için elimizden geleni yaparız. Tüm teşkilatların arzusu da bu. Bu konuda Genel Merkezimize karşı dik duruşumuzu sergileyeceğiz. İstifa kararı alırsak da tüm il genelinde bir karar alırız. Milliyetçi hareketin daha dağılmaması için köklü bir değişime gidilmesi gerekiyor. Tüm teşkilatın istediği, olması gereken olağanüstü bir genel kurula gidilmesi" açıklamalarında bulundu. (HAKAN TUĞRUL)

Editör: TE Bilişim