~~Ankara’daki yerel seçim hezimetinden partilileri sorumlu tutan MHP yönetimi, teşkilat mensuplarını CHP adayı Mansur Yavaş adına çalışmakla suçlayarak disiplin kuruluna sevk ediyor


Ankara’da bir önceki yerel seçime göre  MHP’nin yaklaşık yüzde 20 oy  kaybetmesinin faturası CHP  adına yarışa katılan Mansur Yavaş’a ve onu desteklediği iddia edilen MHP’lilere kesildi. Ankara’daki çok sayıda  teşkilat mensubu Mansur Yavaş adına çalışmakla suçlanarak disiplin kuruluna sevk edildi. MHP Ankara İl  Disiplin Kurulu Başkanlığı’ndan teşkilat  mensuplarına gönderilen yazılarda kesin ihraç istemi ile Disiplin Kurulu’na sevk edildikleri belirtilerek, 15 gün içinde savunma yapmaları istendi.

Yavaş’ı dışladı
MHP Ankara’da 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde geçerli oyların 74 bin 815’ini alabildi. 5 yıl sonra  28 Mart 2009’da yapılan Yerel Seçimlere Ankara’dan Mansur Yavaş ile katılan MHP’nin oy oranı yüzde 26.90 olurken,  geçerli oyların da 656 bin 895’ini partisine taşıdı.
2014 Yerel seçimlerinde MHP’den adaylık bekleyen Mansur Yavaş bu düşüncesini “Ramazan ayına kadar bekleyeceğim”  sözleri ile kamuoyuna duyurdu. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mansur Yavaş’ın 2014 yerel seçimlerinde partisinden adaylığı konusundaki tartışmalara, “İlgi alanımızdan çıkmış şahsiyet, ne yaparsa yapsın” diyerek son noktayı koydu. Bu gelişme sonrasında Mansur Yavaş CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini kabul etti.
Yavaş, CHP’nin oy oranını Yüzde 43. 83 yükseltirken, geçerli oyların da 1 milyon 387 bin 139’unu partiye kazandırmasına  rağmen koltuğu rakibi AKP  adayı Melih Gökçek’e kaptırdı.
MHP ise son yerel seçimlere  Mevlüt Karakaya ile girdi. Bir önceki yerel seçime göre oylarının yüzde 20’sine yakını  kaybeden MHP, 249 bin 324 kişinin oyunu alırken, oy oranı yüzde 7.88’de kaldı.

Disipline verildiler
Başarısızlığın faturasını kendisinde aramak yerine teşkilatlara kesme kararı alan Bahçeli yönetimi,  Ankara’daki çok sayıda  teşkilat mensubunu  Mansur Yavaş adına çalışmakla itham ederek disiplin kuruluna sevk etti. MHP Ankara İl Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Üçöz imzasıyla parti yöneticisi teşkilat mensuplarına gönderilen yazıda özetle şöyle denildi:
 “30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimleri sürecinde, diğer bir parti adayı lehine çalıştığınız ve propagandasını yaptığınız, açık olarak partimizin adaylarının aleyhine çalıştığınız, bütün bu faaliyetlerinizin partililerimiz tarafından müşahade edildiği, parti içerisinde dayanışma ve işbirliğini bozacak, huzursuzluk yaratacak davranışlarda bulunduğunuz, böylelikle üyelikten kaynaklanan haklarınızı, kötüye kullanmak suretiyle kasten Milliyetçi Hareket Partisine zarar verdiğiniz, iddiası ile partiden kesin çıkarma talebi ile Ankara İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunmaktasınız. Hakkınızda açılan disiplin soruşturması sebebiyle 15 gün içinde yazılı veya sözlü savunmanızı yapmanızı rica ederim”

Editör: TE Bilişim