Yeniçağ'ın haberine göre Genel Kurul devam ederken Divan Başkanı MHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP Genel Merkezi'nin listelerinin incelenmesi sonrasında Mustafa Ozan Dereli ile birlikte 6 partilinin daha Yargıtay tarafından onaylanan üye listelerinde isimlerinin bulunmadığını açıkladı.

Delegeler tarafından itirazlarla karşılanan karar sonrasında Mustafa Ozan Dereli rakibi Suat Par'ın elini havaya kaldırarak kongre salonunu terk etti. Hazirun cetvelinde imzası olmasına rağmen, "Üye değilsiniz" denilerek adaylıktan el çektirilen il başkan adayı Mustafa Ozan Dereli, yaşanan olayın çok zoruna gittiğini ve haksızlığa uğradığını söyleyerek şöyle konuştu: "En çok üzüldüğüm nokta da üye olmamamı sebep göstererek beni aday yapmamaları. Çok zoruma gitti bu. Belediye başkanlığı adayı olmuşum, ilçe yönetimlerinde görev yapmışım. İkinci defa il başkanlığına aday oluyorum, bana diyorlar ki: 'Sen üye değilsin ve bu seçime katılamazsın.' Ben gözümü MHP'de açtım. Ben yine de parti içinde kalıp mücadeleme devam edeceğim."

Halen il kongresi delegesi ve parti üyesi olduğunu ifade eden Dereli, geçen pazar günü yaşanları şöyle anlattı:

"Aday olmak için listemizi hazırladık verdik. Sonra bize, 'Genel Merkez ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sizin partimize üye olmadığınız ortaya çıkmıştır. Üye olmadığın için aday olamazsın' dediler. Ben de bunun üzerine şu andaki hazirunda il delegesi olarak imza attım içeri girerken dedim. 'Hazirun'da imzam olduğu halde, delege olduğum halde nasıl üye olamam' dedim. Çünkü hazirun resmi bir evrak. İl seçim kurulunun, ilçe seçim kurulunun imzalayıp mühürlediği bir liste. Bu listede adım var fakat benim üye olmadığım söylendi. Ki bu kadar kısa bir sürede nasıl benim partiden üyeliğimin çıkartıldığını bilmiyorum. Yapacak bir şey kalmadığı için en son çareyi bu olarak buldular."

Salonda çok gergin bir ortamın bulunduğunu belirten Mustafa Ozan Dereli, "Bir taraf 'Hareketin Lideri Devlet Bahçeli', bir taraf da 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' diye bağırıyordu. Kimse kimseye de bir şey diyemiyor çünkü ikisi de bizim partiye mâl olmuş insanlar sonuçta. Biz sakin kalmayı yeğledik. Divan başkanına gidip, 'Anlaşılan o ki, siz bizi hiçbir şekilde aday göstermeyeceksiniz teşekkür ederiz' dedik. Diğer aday arkadaşı da tebrik ettim elini havaya kaldırdım başarılar diliyorum dedim" diye konuştu. İhraç edilmediği sürece parti içinde kalıp mücadelesine devam edeceğini bildiren Dereli sözlerini şöyle tamamladı: "Ama bana da ısrarla git diyorlar. Bu partide olma diyorlar. Geçen seçimlerde de adaydım 1 oyla kaybettim, şimdi yarışamadan seçimleri kaybettim. Ama bunların istediği siz gidin yeni oluşumlarda yer alın, yeni partilerde yer alın. Zorla bizi ötekileştiriyorlar. Bu parti içinde kalıp mücadeleme devam edeceğim."

Bilun Çelik / ANKARA

Editör: TE Bilişim