MHP Merkez Disiplin Kurulu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve parti üyesi Sinan Oğan'ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.

BAHÇELİ SİNYALİ VERMİŞTİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, referandum öncesi Konya'da yaptığı değerlendirme toplantısında "Hayır" için Demokrat Parti ve BBP'yle görüşen milletvekillerine tepki göstererek "Hayır denilmesinin de bir adabı vardır. Parti disiplinine aykırı davranan bu milletvekillerinin MHP'den ihracıyla ilgili Merkez Disiplin Kurulu pazartesi günü hemen süreci başlatsın" demişti.

Basın açıklamasında şöyle denildi;

Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunan Balıkesir Milletvekili İsmail OK, Kayseri Milletvekili Yusuf HALAÇOĞLU, Isparta Milletvekili Nuri OKUTAN ve Sinan OĞAN hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatı Merkez Disiplin Kurulu’nca müzakere edilmiş, müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile Milliyetçi Hareket Partisi Balıkesir İli Altıeylül İlçe Teşkilatı üyesi Balıkesir Milletvekili İsmail OK’un,  Ankara İli Çankaya İlçe Teşkilatı üyesi Kayseri Milletvekili Yusuf HALAÇOĞLU’nun, Ankara İli Keçiören İlçe Teşkilatı üyesi Isparta Milletvekili Nuri OKUTAN’ın ve Iğdır İli Merkez İlçe Teşkilatı üyesi Sinan OĞAN’ın, her biri için ayrı ayrı olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - , (e) ve (h)  maddeleri uyarınca Parti üyeliğinden “KESİN ÇIKARMA’’ cezası ile cezalandırılmasına, 10.03.2017 tarihinde katılanların OY BİRLİĞİ ile karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

Halil ÖZTÜRK

Milliyetçi Hareket Partisi

Merkez Disiplin Kurulu Başkanı

Editör: TE Bilişim