MHP DEGISIM SART


  NATO Üyesi ülkelerde sürprize ve maceraya yer verilmez, siyasi strateji gereği menfaati olan ülkelerde kontrol edilmeyen siyasi iradelere imkân tanınmaz tedbirler alırlar. 


Cumhuriyetin kurulusu yıllılarında terakkiperver fırkasının kapatılması siyasetin dizayn edilmesi 1960 sonrası siyasi yapılanmalar ve 12 Eylül sonrası siyasi yapılanmalarda bunları gördük. Karar vericiler Solu yönetmek üzere Halkci partiye Necdet Calp i sağı idare etmek üzere de MDP ye Turgut Sunalp’i görevlendirdiler .


Turkiye’de siyaset üzerinde etkili olan siyasi yelpaze içerisinde yer alan partilerden gurup kurması muhtemel partilerde dogrudan takip edilirler bir kısmı da yönetilir. MHP yi yönetenlerin daha zor bir görevi vardır çünkü bu görev sadece 70 milyon Türkiye’deki Türkleri değil 300 milyon Türk dünyası üzerine politika yaparlar. 


Buradaki siyaset Türklerin yasadığı ülkelerdeki idareleri doğrudan ilgilendirir. Bu açıdan bakıldığında MHP idaresinde herkes Alpaslan Türkeş gibi kendini bir ülküye davaya adamış kimselerden oluşmamaktadır. Guc merkezlerinin tavsiye ve destekleriyle paraşütle MHP ye inen ve parti politikalarını belirlemeyici olan, Türklüğe millete hizmet etmek yerine düzene ve efendilerine hizmet eden bir güç mevcuttur. Bu guc 2015 yılında yasadıklarımızla ayan beyan ortaya çıkmıştır ve mızrak çuvala sığmamaktadır. MHP genel başkanlığı koltuğunda bu kadar yanlış hata ötesinde yapılanlar sonrası orada pişkin pişkin kimse de oturmaya devam edemez. 


MHP de ömrünü Türk dünyasının Türk-İslam ülküsü mefkûresine adamış önemli bir kitle mevcuttur Başbuğ Alpaslan Türkeş sonrası harabeye çevrilen partinin toparlanması için acil olağan ustu kongreye ihtiyaç vardır. Partiyi bu günden daha kotu yönetmek asla mümkün değildir. Değişim isteyen aday adaylığı düşünen Sinan Oğan, Meral Akseder, Musavvat Dervisoglu ve Süleyman Sazak gibi değerli MHP liler ortak bir deklerasyon yayinlayarak olağanüstü kongre icin hemen imzalari toplayarak kongre ile birlikte hasarı onarmaya koyulmalılardır.


 Adaylık düşünen arkadaşlar Musavvat Dervisoglu mu Suleyman Sazak mi Meral Aksener mi olur hangisi olursa olsun onun etrafında kenetlenmeli partide birlik berberlik içerisinde sivil katılımcı ülkücü bir yönetimi iktidara getirmelidirler. Ülkücüler MHP de iktidar olmadan hükümetje olmalarinin bir onemi olamaz. .

 

Zeynel Abidin Kiymaz

 

Editör: TE Bilişim