MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener dün Sivas merkeze 10 km kala Bölge Trafik Müdürlüğü karşısında partililer ve vatandaşlar tarafından, “Durma ilerle Bozkurtlar seninle” sloganı ile karşılandı.

Sivas Eski İl Başkanı Ragıp Özkan, Sivas’ın 7 üst kurul delegesinden imza veren 6 üst kurul delegesi ve il teşkilatının Genel Merkez tarafından kapatılmasına tepki olarak yönetimi ile birlikte istifa eden MHP Eski Sivas Kadın Kolları Başkanı Semra Hazırcı da karşılamada hazır bulundu.

Karşılamanın ardından otobüsler şehir merkezine gelen Akşener, konuşma yapacağı salona geçti.

“Meydan okuyoruz”

Sivas Ticaret Odası Konferans salonunda vatandaşlara ve partililere seslenen Akşener, “Bizim derdimiz Akşener Genel Başkan olsun değil. Biz Türk siyasetine meydan okuyoruz. Bu yolda koltuk sahibi olmak küçümsenecek bir şey olamaz. Çünkü bu milleti yönetebilmek için önce ruhsat almak lazım. Söz veriyorum. Cumhurbaşkanlığı da, Başbakanlık da, Bakanlar Kurulu da, Meclis Başkanlığı da bizimdir. Şehirlerde belediyelerin çoğunluğunu da biz alacağız” dedi. Akşener’in sözleri, sık sık “Başbakan Meral” sloganlarıyla kesildi. Akşener devamla şunları söyledi:

“Bu yürüyüşün artarak büyüdüğünü görüyorum. Geriye dönmek söz konusu değil. Benim gördüğüm kadarıyla bütün engellemelere rağmen sonuç alacağız diye düşünüyorum. Bu kongre yapılacak, orada kendimizi tartacağız. Kongre toplandığı takdirde pek çok arkadaşımızın aday olmak gibi bir hakkı var. Her ülkücünün doğal hakkı olduğu gibi onların da en doğal hakkıdır. Sonuçta biz henüz daha 2015, 21 Mart’ta 1150 delegemizle Sayın Genel Başkanı seçtik, ben de dâhil. Aynı delegenin tartısına hep beraber çıkacağız. Üst kurul delegelerimiz kimi tercih ediyorsa hepimiz ona saygı duyacağız. Biz kaçmıyoruz, kaçmak isteyenleri kongreye davet ediyoruz.”

Meral Akşener, seçilemediği takdirde ise hiç bir küskünlük göstermeden partisinin emrinde olacağını tekrar vurguladı.

Salon konuşmasının ardından binlerce kalabalık ile İstasyon caddesinde yürüyen Akşener, vatandaşları selamladı, balkonlarından sevgi gösterilerinde bulunanlara el sallayarak karşılık verdi. “Başbakan Meral”, “Ülkücü Hareket engellenemez”, “MHP seninle iktidar olacak” sloganları eşliğinde yürüyen Akşener, İstasyon caddesi üzerinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu için kurulan resim sergisinin standını da ziyaret etti. Stant’tan alışveriş yapan Akşener Yazıcıoğlu için de dua etti.

 

Editör: TE Bilişim