1 Kasım erken seçimlerine 26 gün kala seçim anketi sonuçları gelmeye devam ediyor. En son seçim anketi sonucu yayınlayan TÜSİAR'a göre, AK Parti yüzde 42.95 oy oranıyla birinci parti durumunda.

28 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Türkiye genelinde 3 bin 41 denekle yapılan seçim anketi sonuçlarına göre, 1 Kasım arefesinde AK Parti ve CHP oyları yükseliş gösterirken, MHP ve HDP oy oranlarında düşüş gözleniyor.

TÜSİAR en son seçim anketi sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 42.95, CHP yüzde 26.40, MHP yüzde 14.60, HDP ise yüzde 12.9 oya sahip.
Bugün seçim olsa erken seçim anketi TÜSİAR en son seçim anketi sonuçları ak parti chp mhp hdp oy oranları.jpg TÜSİAR anket sonuçlarına göre, AK Parti oy oranında yüzde 2.29, CHP oy oranında ise yüzde 1.27'lik artış gözleniyor. 7 Haziran seçim sonuçlarına kıyasla en büyük oy kaybı ise MHP'de yaşanıyor. MHP oylarında 1.85'lik düşüş görülürken, düşüş yaşayan bir diğer parti olan HDP'de ise kayıp yüzde 0.87 oldu.

Partiler arası oy geçişlerine bakıldığında MHP'den kayan oyların yüzde 1.2'si, HDP'den kayan oyların ise yüzde 0.56'sı AK Parti'ye geçti. CHP'ye kayan oyların ise yüzde 0.56'sı MHP'den, yüzde 0.31'i ise HDP'den geldi.

SEÇMEN İKTİDAR MI KOALİSYON MU İSTİYOR?

Anketin devamında ise seçmenlere tek parti iktidarı ve koalisyon tercihleri soruldu. "1 Kasım'da yapılacak seçimde nasıl bir sonuç çıkmasını istersiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 81.26'sı tek başına iktidar derken, yüzde 17.64'ü koalisyon tercihinde bulundu. seçim anketi sonuçları tüsiar 2015 iktidar mı koalisyon mu.

SEÇMEN PKK OPERASYONLARINI DESTEKLİYOR MU?

Anketin ikinci bölümünde ise seçmene PKK'ya yönelik operasyonları destekliyor musunuz? sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 81.26'sı operasyonlara destek verdiğini açıkladı.

Editör: TE Bilişim