MHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, istifasının gerekçesini yazılı açıklama ile duyurdu.Koçdemir, referandum ile hayata geçen anayasa değişikliğinin "Demokrasi tecrübesi, hukuk tekniği ve zamanlaması itibarıyla ülkenin hayrına olmayan, yanlış düzenlemeler" olduğunu söyledi.

"MİLLETVEKİLİ DEĞİLMİŞİM GİBİ..."

Bu düzenlemelerin doğru olmadığını ifade etmesinin karşılığında "milletvekili değilmişim gibi muamale gördüğünü" ileri süren Koçdemir, "Uyum yasalarının altı ay içinde çıkarılmasını öngördüğü halde, bir yıl boyunca bizzat tek maddelik düzenleme yapmamasında açıkça görüldüğü gibi kendi yazdığı anayasaya bile uymayan bir zihniyetle ittifak kurulması siyaset kavramıyla çelişkili bir durum" dedi.

"PEŞİNEN 5-6 YIL DESTEK"

Partinin internet sitesinde halen "Türkiye'nin sorunlar yumağından kurtulmak için tek yol MHP iktidarıdır" yazıldığını kaydeden Koçdemir, "Başka partiden birinin iktidarını hem de peşinen beş altı yıl için desteklemek siyasetin nesiyle bağdaşır" diye sordu.

"SEÇİM TAKVİMİNİ BEKLEDİM"

Parti çizgisine sadakatinin parti içinde kalarak sürdürmesinin imkansız hale geldiğini belirten Koçdemir, "Seçmenden aldığım vekalet görevini layıkıyla tamamlamak adına seçim takviminin açıklanmasına kadar bekledim" dedi.

"PARLAMENTER SİSTEM İÇİN"

Parlamenter sistem ve ülke sorunları hakkında en doğru tavrı gösterdiğini söylediği İYİ Parti'ye katıldığını belirten Koçdemir, "24 Haziran seçimleri Türkiye'nin normelleşmesi ve tekrar siyaset yapılabilir hale gelmesi için yegane fırsattır" ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama:

Geçen sene Anayasa değişti. Demokrasi tecrübemiz, hukuk tekniği ve özellikle zamanlaması itibariyle ülkenin hayrına olmayan, yanlış düzenlemeler hayata geçti.

Partimin yarım asırlık çizgisi, tüzüğü, programı, seçim beyannameleri, yetkili organların usulüne uygun alınmış karar ve beyanları parlamenter sistemden yana ve her ne ad altında olursa olsun başkanlık-yarı başkanlık sistemine karşı olduğundan; bu düzenlemeleri doğru bulmadığımı usulüne uygun biçimde ifade ettim. Grup kararı almanın yasak olduğu bir konuda vicdan ve kanaatime göre hareket etmemin karşılığı, milletvekili değilmişim gibi muamele görmek oldu. Oysa partimin kurumsal kimliği ile benim değil, bu hususları tersyüz edenlerin sorunu vardı.

Uyum yasalarının altı ay içinde çıkarılmasını öngördüğü halde, bir yıl boyunca tek maddelik düzenleme yapmamasında açıkça görüldüğü gibi; kendi yazdığı Anayasaya bile uymayan bir zihniyetle ittifak kurulması ise bırakın kurumsal kimliği, siyaset kavramının bizzat kendisiyle çelişkili bir durumdu. Bu ittifakı ne anlayabildim ne de kimse anlatabildi. Bugün dahi, partinin internet ana sayfasında, kocaman kayan manşetle "Türkiye'nin sorunlar yumağından kurtulması için tek yol kalmıştır. O do Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarıdıri" yazıp, başka partiden birinin iktidarını hem de peşinen beş-altı yıl için desteklemek siyasetin nesiyle bağdaşır?

Son bir buçuk yıldır, vicdanıma ve partimin yarım asırlık çizgisine sadakatimi parti içinde kalarak korumak imkânsız hale geldi. Seçmenden aldığım vekalet görevini lâyıkıyla tamamlama adına, seçim takviminin açıklanmasına kadar bekledim.

Bu sadakati korumak ve millete hizmet için; başta parlamenter demokratik sistem ve hukuk devleti olmak üzere, ülke sorunları hakkında ısrarla açık, net ve doğru tavır gösteren İYİ Parti'ye katıldım.

24 Haziran seçimleri, Türkiye'nin normalleşmesi ve tekrar siyaset yapılabilir hale gelmesi için yegane fırsattır. Emin, ehil ve halka yakın kadroların; ayırmadan, kayırmadan ve buyurmadan; ilgiyle, bilgiyle ve sevgiyle hizmet ettiği bir Türkiye İYİ Parti ile mümkün olacaktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.


Editör: TE Bilişim