Kaya, “İstifa için, özellikle 12 Eylül tarihini seçtim” dedi.

BAHÇELİ’YE BAYRAK AÇAN GRUP İÇİNDE YER ALMIŞTI

Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açan grup içinde yer alan ve yönetiminde birlikte çalıştığı arkadaşları ile olağanüstü genel kurula gidilmesi yönünde imza veren Zekai Kaya’nın, önceden açıklandığı gibi partisinden ihraç edilmediği ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli’nin yanında yıllarca yer alan Zekai Kaya, bugün, 12 Eylül’de partisinden resmen istifa etti.

"PARTİNİN KAPISININ ÖNÜNDEN BİLE GEÇMEDİM"

Olağanüstü genel kurul için imza verenlerin partiden ihraç edildiği günlerde, Zekai Kaya’nın da ihraç edilenler arasında olduğu açıklanmıştı.

Meral Akşener’den yana tavır koyduğu günden beri MHP ile ilişiğini kestiğini ve hatta partinin kapısının önünden bile geçmek istemediğini hatırlatan Zekai Kaya, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı açıklamada, “Olağanüstü genel kurul için imza veren arkadaşlarım gibi, ben de ihraç edildiğimi zannediyordum. Genel Merkez bana ayrıcalıklı davranmış. Kendilerine teşekkür ediyorum. Herkes de biliyor ki, benim artık MHP ile bir gönül bağım bile kalmadı. Hal böyleyken, o partide kaydımın bulunması doğu olmazdı. İstifa edecektim, bugünü yani, Türk Milliyetçileri’ne olmadık zulüm ve işkencelerin yapıldığı 12 Eylül’ü, yani o utanç gününü de protesto etmek amacıyla bekledim. Bugün MHP’den istifa ettiğimi belirten dilekçemi il başkanlığına verdim” dedi.

Editör: TE Bilişim