~~Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, İstanbul milletvekili Ali Torlak, ilçe teşkilatlarının yöneticileri ve Kartal Belediye başkan adayı Erhan Kekeç ile birlikte, partisinin Kartal İlçe Başkanlığı'nca, Uğur Mumcu Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi'nde düzenlenen geceye katıldı.

Adan, gecede yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken adeta "üç Türkiye" kaybedildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bir odada oksijen bittiği zaman, hava ile temas kurmak için bir yeri delmek gerekir. 19. Yüzyılın başında bizim elimizden oksijen alanlarımızı aldılar. Balkanlar'ı, Kafkaslar'ı ve Orta Doğu'yu elimizden aldılar. Tam üç Türkiye kaybederek bir devlet kurduk. Fakat biz üç Türkiye'yi kaybederken herkesin umudunu yitirdiği bir dönemde Anadolu'nun ülkücüleri, aynı sizin gibi ortaya bir irade koydular. Ezanı ve bayrağı hür bir devlet kurdular. Bu devletin kuruluşunu, Osmanlı'nın bitişini, devletin kuruluşunu kavramayanlar bu devleti yönetemez.

MHP'nin dışındaki bütün fikir hareketleri bu meseleyi kavrayamadılar. İstiklal Marşını onaylayan Atatürk'ü bir proje gibi sundular. Bu kurulan devleti bir İngiliz projesi diye anlattılar. Milletle devletin barışmasına mani oldular. Bugünkü iktidarda bulunanların abileri, bunları yetiştirenler bunları yaptılar. Oysa hiçbir dönem bayraksız yaşamamış olan bu büyük Türk milleti o yok oluşta, var oluşu ortaya çıkarmış bağımsız bir devlet kurmuş. Bu milletle devleti dövüştürdüler. Tam 400 yıl yönettiğimiz Suriye ile Irak ve bütün dünya ile başımızı belaya soktular" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başbakanlığındaki Türkiye'nin, bugünkü Türkiye'den 10- 20 kat daha güçlü Türkiye olacağını belirten Adan, "Eğer Bahçeli başbakan olsa, 200 milyon Türkçe konuşan bu dünyada, Türk milletinden sadece Allah büyüktür. Hiç kimse bizden daha büyük olamaz. Bizim siyaset yapmamızın iki temel sebebi var. Biri, ezanı ve bayrağı hür Türkiye, diğeri, hiç kimsenin paradan dolayı namerde boyun bükmediği Türkiye. Yıldızlardan hepimizin kapısana birer çuval dolar inse, eğer o ülkede adalet yoksa, ana anlamını kaybeder, çocuk anlamını kaybeder, eş anlamını kaybeder, vatan anlamını kaybeder, her şey değersizleşir.

Türkiye'de bizi en çok utardıran şey, bugün bu ülkede adalet yoktur. Hırsızı yakalayan savcı vatan haini, hırsızı yakalayan polis vatan haini, cumhuriyet tarihi değil insanlık tarihinde böyle bir olay yoktur."

30 Mart'ta yapılacak seçimlerin güvenliği konusunda da görüşlerini açıklayan Adan, "Türkiye'de seçimleri riske sokacak her şeyden kaçınılması gerekir. Bu hadise hükümetin sorumluluğu dahilindedir. Şurada 3 günümüz kaldı. Bu üç günün sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için, polis ve devletin bütün kurumlarının gerekli güvenliği sağlayacak gücü vardır. Aksi takdirde bunun sorumluluğunu hiç kimse üzerine alamaz. Ben inanıyorum ki sağduyu hakim olacak. Devletimiz bu güvenliği sağlayacak" diye konuştu - İstanbul

Editör: TE Bilişim